<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A középkategóriás okostelefonok között nem ritka, hogy olyan tulajdonságok is feltűnnek, melyekkel még a csúcskészülékek esetén sem találkozunk. Az egyik ilyen az akkumulátor mérete. De vajon kell-e egy ilyen készülékbe akár 4.800 mAh energia? Lássuk!

Milyen okostelefont szeretnénk?

Ez mindig a legfontosabb kérdés, amikor okostelefon vásárlása előtt állunk. Olyannak kell lennie az új készüléknek, amilyenre szükségünk van a mindennapok során. Persze ebben lehetnek kisebb kompromisszumok, főleg ha megnézzük az árakat egy-egy csúcskategóriás mobil esetén. De alapvetően a saját igényeinkhez igazítva választunk telefont. 

Nézzük meg a CoolMobile.hu Honor 70 okostelefon kínálatát, nagyszerű példa egy kedvező árú és jó minőségű készülékre. A középkategóriás modellek között olyanokat találunk, melyek szinte minden igényt kielégítenek. Jó ár-érték arányukkal sokak számára jelentenek tökéletes választást.

Honor 70: a kiváló példa

A Honor okostelefonokat egyre többen fedezik fel maguknak. Ennek az egyik oka a nagyszerű formatervezésben és az impozáns, hatalmas kijelzőben kereshető. Másik előnyös tulajdonsága például a Honor 70-es telefonnak, hogy egy határozottan jó minőségű kamera trióval készíthetünk fényképeket.

A kiváló fotózási képességeknél maradva nézzük meg, mivel dolgozik a készülék! A hátlapon a Sony által biztosított minőségi érzékelőket találunk. Az 54 megapixeles f/1,9-es főkamera mellett van benne egy 50 megapixeles széles látószögű, és egy 2 megás mélységérzékelő is. Ráadásul a gyártó nem feledkezett meg az előlapról sem, melyen egy 32 megapixeles egységet találunk. Ezek biztosítják számunkra a megfelelő minőségű képalkotást.

Ha “benézünk” a hátlap alá, akkor találunk egy 8 magos processzort, mely akár 2,5 GHz-re is képes. Bár ez elmarad a csúcskategóriás mobilok 3 GHz-es és afeletti teljesítményétől, de itt most a középkategóriáról beszélünk. Ezen a szinten abszolút megfelelő egy ilyen gyorsasággal bíró CPU, mely ráadásul rögtön 8 GB RAM támogatás is kap. Bár sajnos nem bővíthető a háttértár, de a 256 GB-ot ügyesen használva elég kell legyen.

És akkor mi a helyzet az akkumulátorral?

Elérkeztünk ahhoz a kérdéshez, amit a címben tettünk fel: kell-e egy középkategóriás mobilba 4.800 mAh-s akkumulátor? A Honor megválaszolta nekünk ezt a kérdést, ugyanis a 70-es jelzésű készülékükben épp ekkora energiatárolót találunk. De miért van benne ilyen nagy, ha olykor még a csúcskészülékekben sem találni ekkorát?

Ez egyrészt egy olyan extra, mellyel vonzóbbá tudják varázsolni a középkategória okostelefonjait. Másrészt arra is jó, hogy rájöjjünk, mennyire jól használhatóak ezek a darabok. Igazán jó érzés, amikor egész napos használat után elég csak este feltenni a töltőre! Sőt, az sem baj, ha elmarad, mert még másnap reggel is van annyi időnk az energia pótlására, hogy kibírjon egy újabb napot.

Számos jó tulajdonsága van egy középkategóriás készüléknek, érdemes számolni velük!