<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Ebben a cikkben a kerti szerszámok kapják majd a főszerepet. Meg fogjuk ugyanis vizsgálni, hogy milyen szempontok, tulajdonságok és fizikai paraméterek teljesülésével lehet azt mondani, hogy egy kerti szerszám jónak számít.

Ezenfelül azon is végigmegyünk majd, hogy egyáltalán milyen eszközökből érdemes összeállítani a kerti szerszámkészletet. Ezután mondhatni tényleg csak a beszerzésük lehet hátra.

Mivel tehető hatékonyabbá a kertben végzendő munka?

Természetesen azzal, ha az elvégzéshez a megfelelő munkaeszközök állnak rendelkezésre. Ezeket szokás ugyebár jó kerti szerszámoknak nevezni. Amelyekkel dolgozva flottul megy a munka, felesleges problémák és szentségelések nélkül.

Tipikusan erre a hatékonyságra szokás törekedni akkor is, amikor az M Tools kertészeti áruház kertápolási szerszámai között válogatunk. Különös tekintettel arra, hogy a régi idők szellemiségét megidézve olyan szerszámok álljanak rendelkezésre a kertben, amelyekre hosszú évekig lehet számítani.

Persze a rend kedvéért nem árthat tudatosan megközelíteni a kérdéskört, megismerni a jónak mondható kerti szerszámokra tipikusan jellemző sajátosságokat. A legjobb, ha röviden mi is átvesszük ezeket.

Mitől nevezhető jónak egy kerti szerszám?

Mindenekelőtt az jelenti a kulcskértést, hogy a szóban forgó munkaeszközzel mennyire lehetünk hatékonyak. Ideális esetben az eszköz éles, ha kell, a szükséges minőségben permetez, segíti a kert megfelelő gondozását, és kézre is áll.

Utóbbi különösen fontos lehet annak érdekében, hogy a kertben végzett munkálatok ne járjanak együtt indokolatlan fizikai megpróbáltatásokkal. Kiváltképp a markolat minősége, anyaga és tapintása adhat sokat hozzá, hogy minél komfortosabb legyen maga a használat.

Jónak nevezhető persze egy kerti szerszám rendszerint akkor is, ha a kialakítása kellőképpen korszerű, méghozzá a hatékonyság jegyében. Időnként az is lehet az ember érzése, hogy bizonyos munkaeszközökkel élmény dolgozni.

Melyik kerti szerszámok beszerzésére célszerű mindenképp törekedni?

Az ásó, a gereblye és a gyomkiszedő alapvető részét kellene, hogy képezze a kerti szerszámkészletnek. Stabil alapot teremtve a kertgondozáshoz, például olyan megbízható gyártó jóvoltából, mint a Spear & Jackson.

Fűrészre és metszőollóra is szükség lehet különös tekintettel olyankor, amikor a kert környezetében fák, bokrok, illetve sövények is megtalálhatóak. Külön hozzáadott érték lehet az olló, illetve a sövénynyíró rendelkezésre állásának.

Permetezőből sem árthat, ha akad kéznél egy remekül használható darab. Így kedvező eséllyel tudjuk megóvni a kert növényeit a nemkívánatos kártevők jelenlététől. Illetve a felsoroltak mellett olyan eszközökre is szükség lehet, amelyeket a kerti szerszámok karbantartásához tudunk hasznosítani. Ezek így együttesen már stabil alapot jelenthetnek a kerti munkákhoz.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.