2019. január 27. 18:34
mfor.hu

A cél, hogy az állam ne akadályozza a vállalkozásokat.

Pénteken ült össze a kormányzat és a gazdasági élet képviselőiből alakult testület, amelyre az a feladat vár, hogy kidolgozza a kis- és középvállalkozások 2019 és 2030 közötti időszakra vonatkozó fejlesztési, versenyképességi stratégiáját - közölte honlapján a Kamaraonline.

Tavasz végére meglesz a stratégia Tavasz végére meglesz a stratégia

A fórumot az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fogja össze. A tárca gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára, György László májusra ígérte a stratégia elkészültét, vagyis nagyon sok idő nem áll a testület rendelkezésére.

A tagjai között találjuk mások mellett Csath Magdolnát, Drótos Györgyöt és Czakó Erzsébetet a Corvinus Egyetemről, míg a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara részéről Zsabka Zsolt, a kamara Ipari Tagozatának vezetője vesz részt a munkában.

A pénteki ülést Szepesi Balázs helyettes államtitkár vezette. A meghívó alapján a kidolgozandó és közösen megalkotandó stratégia célja az ITM versenyképességi és innovációs céljainak szolgálata, a kkv-fejlesztési kormányzati intézkedések összehangolása és a 2021-2027-es fejlesztési időszak kkv programjainak megalapozása - közölte a lap.

Az első megbeszélés több kérdéskör köré csoportosult: a fő trendekre, kihívásokra, tennivalókra, és mire kell fókuszálni a kkv-k megerősítését célzó stratégiának.

A testület ülésén szóba került a vállalkozásokat akadályozó állami adminisztráció leépítése, vagyis "az állam ne akadályozza a vállalkozásokat". Zsabka Zsolt arra hívta fel a figyelmet hogy a stratégiában külön kell kezelni a mikro-, a kis-, és a közepes vállalkozásokat. 

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!