2019. január 27. 18:34
mfor.hu

A cél, hogy az állam ne akadályozza a vállalkozásokat.

Pénteken ült össze a kormányzat és a gazdasági élet képviselőiből alakult testület, amelyre az a feladat vár, hogy kidolgozza a kis- és középvállalkozások 2019 és 2030 közötti időszakra vonatkozó fejlesztési, versenyképességi stratégiáját - közölte honlapján a Kamaraonline.

Tavasz végére meglesz a stratégia Tavasz végére meglesz a stratégia

A fórumot az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fogja össze. A tárca gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára, György László májusra ígérte a stratégia elkészültét, vagyis nagyon sok idő nem áll a testület rendelkezésére.

A tagjai között találjuk mások mellett Csath Magdolnát, Drótos Györgyöt és Czakó Erzsébetet a Corvinus Egyetemről, míg a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara részéről Zsabka Zsolt, a kamara Ipari Tagozatának vezetője vesz részt a munkában.

A pénteki ülést Szepesi Balázs helyettes államtitkár vezette. A meghívó alapján a kidolgozandó és közösen megalkotandó stratégia célja az ITM versenyképességi és innovációs céljainak szolgálata, a kkv-fejlesztési kormányzati intézkedések összehangolása és a 2021-2027-es fejlesztési időszak kkv programjainak megalapozása - közölte a lap.

Az első megbeszélés több kérdéskör köré csoportosult: a fő trendekre, kihívásokra, tennivalókra, és mire kell fókuszálni a kkv-k megerősítését célzó stratégiának.

A testület ülésén szóba került a vállalkozásokat akadályozó állami adminisztráció leépítése, vagyis "az állam ne akadályozza a vállalkozásokat". Zsabka Zsolt arra hívta fel a figyelmet hogy a stratégiában külön kell kezelni a mikro-, a kis-, és a közepes vállalkozásokat. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.