<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		
mfor.hu

A cél, hogy az állam ne akadályozza a vállalkozásokat.

Pénteken ült össze a kormányzat és a gazdasági élet képviselőiből alakult testület, amelyre az a feladat vár, hogy kidolgozza a kis- és középvállalkozások 2019 és 2030 közötti időszakra vonatkozó fejlesztési, versenyképességi stratégiáját - közölte honlapján a Kamaraonline.

Tavasz végére meglesz a stratégiaTavasz végére meglesz a stratégia

A fórumot az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fogja össze. A tárca gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára, György László májusra ígérte a stratégia elkészültét, vagyis nagyon sok idő nem áll a testület rendelkezésére.

A tagjai között találjuk mások mellett Csath Magdolnát, Drótos Györgyöt és Czakó Erzsébetet a Corvinus Egyetemről, míg a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara részéről Zsabka Zsolt, a kamara Ipari Tagozatának vezetője vesz részt a munkában.

A pénteki ülést Szepesi Balázs helyettes államtitkár vezette. A meghívó alapján a kidolgozandó és közösen megalkotandó stratégia célja az ITM versenyképességi és innovációs céljainak szolgálata, a kkv-fejlesztési kormányzati intézkedések összehangolása és a 2021-2027-es fejlesztési időszak kkv programjainak megalapozása - közölte a lap.

Az első megbeszélés több kérdéskör köré csoportosult: a fő trendekre, kihívásokra, tennivalókra, és mire kell fókuszálni a kkv-k megerősítését célzó stratégiának.

A testület ülésén szóba került a vállalkozásokat akadályozó állami adminisztráció leépítése, vagyis "az állam ne akadályozza a vállalkozásokat". Zsabka Zsolt arra hívta fel a figyelmet hogy a stratégiában külön kell kezelni a mikro-, a kis-, és a közepes vállalkozásokat. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.