<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Napvilágot láttak a tavalyi számok.

Hatalmas pénzügyi feszültségek tapinthatók ki a magyarországi energiaszolgáltatás jó részét immáron átvevő állami MVM Energetika és leányvállalatai tavalyi éves beszámolóiban - írja a Népszava.

Az MVM csoport tavaly nemzetközi számviteli elvek alapján 282 milliárdos nyereséget mutatott ki. 

Miről árulkodnak a tavalyi számok? Fotó: Branstetter Sándor/MTI/MTVAMiről árulkodnak a tavalyi számok? Fotó: Branstetter Sándor/MTI/MTVA

Az adózott eredmény egymilliárdos mínuszt mutat. Az állami energiacsoport tavalyi eredményekről szóló közleménye ezen tétel kapcsán annyit említ, hogy ez a 2020-asnál hárommilliárddal kedvezőbb - jegyzi meg a napilap cikke. Az anyavállalat mintegy ötvenmilliárdos adózott nyereséget ért el, ami a tavaly közölthöz képest közel ötmilliárdos csökkenés. 

Továbbá a rövid lejáratú kötelezettségek 684 milliárdról 2,6 ezer milliárd fölé, közel négyszeresükre ugrottak. Az állami rezsicsoport tehát a beleöntött közpénz-százmilliárdok mellett a 2020-as szintnél kétezermilliárddal több „gyorskölcsönt” is felvett - írja a lap. 

(Népszava)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.