Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Magyarország komoly stratégiai szerepet tölt be a Bosch csoport működésében és ezt a válság sem írja felül. Daniel Korioth, a Bosch csoport Magyarországért és az Adria régióért felelős vezetője, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója a koronavírus-járvány ellenére is optimista. Úgy véli, most van igazán komoly előnye annak, mennyire diverzifikált a Bosch.

Magyarország komoly stratégiai szerepet tölt be a Bosch csoport működésében és ezt a válság sem írja felül. Daniel Korioth, a Bosch csoport Magyarországért és az Adria régióért felelős vezetője, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója a koronavírus-járvány ellenére is optimista. Úgy véli, most van igazán komoly előnye annak, mennyire diverzifikált a Bosch.

Az új gépjárművek iránti kereslet ugyan visszaesett, de a barkács-, és kertészeti eszközök gyártása minden idők egyik legjobb eredményét produkálja. A magyarországi Bosch csoport kutatás-fejlesztési tevékenységének súlyát jól jelzi, hogy a több mint 15 ezer hazai munkavállalójuk egyötöde ebben a szegmensben tevékenykedik és különböző innovációkkal érnek el komoly sikereket világszinten – mondja Daniel Korioth. 

Daniel KoriothDaniel Korioth

A Bosch az ügyfelek igényeinek próbálmegfelelni, és ha azok változnak, akkor ahhoz a cégcsoport is alkalmazkodik. Emiatt kényszerültek arra, hogy a világ bizonyos pontjain leállítsák a termelést, míg másutt arra volt szükség, hogy csökkentsék a teljesítményüket. De, ami a legfontosabb: egyik gyárukat sem kellett Magyarországon teljesen bezárniuk a kialakult helyzet miatt. „Persze sok mindent újra kellett gondolnunk. Itt Budapesten például, a Gyömrői úti telephelyünkön március közepétől a munkatársaink nagy része otthonról látja el a feladatokat. Igaz, mivel itt elsősorban egy fejlesztő központ működik, a világjárvány kihívásait kevésbé éreztük meg” – emeli ki Daniel Korioth, aki azt is elmondta a Piac & Profitnak adott interjúban, hogy optimista, ezért erre a válságra lehetőségként tekint.

„Ha a vírusra már nemcsak láthatatlan ellenségként tudunk tekinteni, hanem meglátjuk azt, hogy az a tragédiák és nehézségek közepette milyen pozitív változásokat is hozott, az már önmagában jót jelent.” A Bosch Covid-19 gyorsteszttel és a Vivalytic elemző eszköz segítségével is hozzájárul a járvány leküzdéséhez. 2020-ban több mint egymillió gyorstesztet fognak gyártani, a következő évben pedig hárommilliót.

Az interjúban erről is olvashat:

  • Néhány országban a gyártósorai egy részét maszkok és fertőtlenítőszerek gyártására állították át.
  • Hogyan és miért szeretne az elektromobilitás terén piacvezetővé válni a Bosch.
  • Milyen újításokkal tudja a Bosch a gépjárművek széndioxid-kibocsátását befolyásolni.
  • Mit jelen Magyarország a Bosch csoport globális hálózatában.

Keresse a lapot az újságárusoknál vagy fizessen elő a kiadónál! 

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.