<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A médiacég részvényeit partnere, a Ringier veszi át.

Kivonul az országból az Axel Springer médiakiadó, áll a Ringier Axel Springer Media AG szerdai közleményében. Az Axel Springer SE Magyarország mellett Szerbiában, Szlovákiában, Észtországban, Lettországban és Litvániában fejezi be a működését, az érintett axeles részvényeket a Ringier AG veszi át.

Maga az Axel Springer a közlemény szerint a továbbiakban "a stratégiai piacokra összpontosít." Ez Németországot, az Egyesült Államokat és Lengyelországot takarja, itt lesz a továbbiakban prioritás számukra a hírmédia szegmens.

A részvények átvétele a 2021-es év során lezárul. A tranzakció megvalósításához a felelős helyi monopóliumellenes hatóságok jóváhagyása szükséges. A felek megállapodtak abban, hogy az eladási árat és az átvett részvények értékét bizalmasan kezelik.

A Ringier és az Axel Springer közös vállalata - a Ringier Axel Springer Media AG - Lengyelországban tovább működik és terjeszkedik. Emlékeztetőül: a két médiakiadó 2010 júliusában alapította meg a vegyesvállalatát, ide az Axel Springer bevonta lengyelországi, cseh köztársaságbeli és magyarországi leányvállalatait. A Ringier pedig a Szerbiában, Szlovákiában, Csehországban és Magyarországon bejáratott márkáival járult hozzá a közös vállalat létrejöttéhez.

(ringieraxelspringer.hu)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.