TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

 

Mit érne egy szakács, ha nem tudna ételkülönlegességeket készíteni? Mit érne az étel konyhai eszközök nélkül? A konyhában minden kölcsönös függésben van egymással, éppen ezért fontos, hogy minden eszköz a rendelkezésünkre álljon a munkálatok során. Itt van például mindjárt az általános konyhakés, ami gyakorlatilag minden fő konyhai folyamatban jelen van. A cikkben most erről lesz szó bővebben. 

 

Minden konyhába kell konyhakés! 

Belegondoltál már, hogy hány ételt tudnál elkészíteni kés nélkül? Igen, én sem! A konyhakés megléte számunkra nagyon természetes, s el sem tudjuk képzelni, hogyan léteznénk nélküle a konyhában. Segítségével gyorsan megoldhatóak az előkészítési folyamatok, ezzel sok időt spórolunk magunknak. 

Természetesen igaz, hogy ajánlott késszetteket beszerezni, amelyek több különböző funkcionális kést is tartalmaznak, így elkerülhetjük a konyhai baleseteket és a bosszantó pillanatokat. 

A kések királya

A konyhakés amolyan “fő” késnek minősül, hiszen ellentétben a többi funkcionális késsel, ezt számos feladatra használhatjuk. Legtöbbször a húsok, zöldségek darabolását, aprítását segíti elő. Ezen késtípusok pengéjének hossza általában 15-20 cm közé tehető. A szakácskések kínálata is sokrétű, mivel vannak francia és német pengével rendelkező kések is. A francia változat egy kevésbé görbe, háromszög formájú eszközt testesít meg, és a szeleteléseket amolyan húzó technikával kell végezni.

Ha szeretnél gyorsan túljutni a rutinfeladatokon, akkor elég, ha észben tartod, hogy speciális eszközöket szerezz be! Ebben segíthetnek neked a Kések Ollók Webáruház speciális kései, ahol a konyhakéseken kívül egyéb vágóeszközökkel is találkozhatsz! 

Mutatós darabok

Lássunk néhány konkrét példát a minőségi konyhakésekre! Ha megbízható eszközre van szükséged, akkor válogathatsz például az NN-Knives, a Dick, a KAI, a Morakniv vagy az Opinel márkanevek közül.

Ezek között egyik sem fog csalódást okozni. A minőség ismertetőjegyei ugyanis nem téveszthetőek össze semmivel. A professzionális kések általában kovácsolt, rozsdamentes acélpengével, valamint higiénikus csúszásmentes markolattal rendelkeznek. A markolatok több ponton is rögzítettek, így biztonságos használatot biztosítanak. Ezek a termékek gasztronómiai és háztartási felhasználásra egyaránt alkalmasak. 

Remélem a felsoroltak segítettek egy kicsit abban, hogy a jövőben észszerű döntéseket hozz a konyhai eszközök vásárlása során! Amennyiben szeretnéd megújítani eszköztárad, akkor látogasd meg a vágóeszközökre specializálódott Kések Ollók Webáruház kínálatát! Az itt beszerzett termékeknek köszönhetően profi teljesítményt nyújthatunk a konyhában. Ne feledd, ha a minőséget választod, a biztonságod választod, ez nagyon igaz, ha vágóeszközökről beszélünk!

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.