2p

A vállalatot az Egyesült Államokban a termékeiből keletkező hatalmas mennyiségű műanyagszennyezés miatt fenyegeti per.

Beperelte New York állam a PepsiCo-t a Buffalo folyó mentén található műanyagszennyezés miatt, amellyel a cég állítólag károsítja a víz élővilágát is, írja a BBC nyomán a hvg.hu.

A per szerint a cég a probléma legnagyobb okozója.

A vállalat átláthatóan jár el a műanyaghasználat csökkentése érdekében - közölte a cég. A PepsiCo a világ második legnagyobb élelmiszeripari vállalata, és számos más nagyvállalatot is perbe fogtak a helyi hatóságuk a környezetre gyakorolt hatásuk miatt. Többek között a Coca-Colát, a Danone-t és a Nestlé-t is gyanúsítják azzal, hogy félrevezető állításokat fogalmaztak meg a műanyag palackjaikról.

A Buffalo folyó mentén 13 helyszínen gyűjtöttek össze hulladékot. Azokban a PepsiCo egyszer használatos műanyag csomagolásai jelentek meg legnagyobb számban, a megvizsgált minta 17 százalékát tették ki. De megjelentek jelentős arányban a McDonald’s és a Hershey’s csomagolásai is.

New York állam szerint a PepsiCo legalább 85 különböző italmárkát és 25 snack-étel márkát gyárt, termel és csomagol, amelyek túlnyomórészt egyszer használatos műanyagban kerülnek forgalomba.

A Pepsi termékei bizonyulnak a legszennyezőbbnek, a többi nagy márka sincs nagy lemaradásban. Fotó: Pixabay
A Pepsi termékei bizonyulnak a legszennyezőbbnek, a többi nagy márka sincs nagy lemaradásban. Fotó: Pixabay

A Pepsi közleményében azt írta, hogy komolyan gondolja a műanyagcsökkentést és a hatékony újrahasznosítást.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!