Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Vég Márton Vég Márton

Öt cég pályázott a budakeszi tanuszoda megépítésére, a közbeszerzést a Mészáros-gyerekek üzleti partnere nyerte. Az indulók jól ismerhették egymást, hiszen közös céges kapcsolataik vannak. Az állami BMSK Zrt.-nek kellett kiválaszatni a legjobb, mintegy egymilliárd forintos ajánlatot.

Hatalmas verseny volt azért, hogy ki építhesse meg az állami BMSK Zrt. megrendelésére a budakeszi tanuszodát, de végül 975 millió forintos ajánlattal a Fenstherm Kontakt Kft. nyert - derül ki a Közbeszerzési Értesítőből. Pontosan ez lesz a cég feladata:

Fedett uszoda rendeltetésű épület kivitelezése teljes körű, kulcsrakész kivitelben, a kapcsolódó uszodatechnológiai, környezetrendezési, külső közműépítési munkákkal, továbbá a nem jogerős használatbavételi engedély megszerzésével együtt

- olvasható az értesítőben. Öt cég adott be ajánlatot, és a Fenstherm Kontakt Kft.-nek olyan építőipari mogult is sikerült beelőznie, mint például a 2019-ben 13,2 milliárd forintos forgalommal és kétmilliárd forintos profittal záró Laterex Zrt. A vesztes társaság 2006-ban alakult, megörökölve a közel 30 éves múltra visszatekintő Hérosz Építőipari Zrt. tudását.

Ennek köszönhetően több évtizedes felhalmozott építőipari tapasztalattal rendelkező tulajdonosi körrel és elhivatott szakember gárdával rendelkezik

vall magáról a Gerencsér László érdekeltségébe is tartozó Laterex. Ő korábban a milliárdos adósságot felhalmozó Hérosz Zrt. egyik tulajdonosa is volt. A nyertes Fenstherm Kontakt még csak 2010 óta létezik, tulajdonosa a Fenstherm Ablak Kft., utóbbit pedig a kistarcsai illetőségű, 24 éves Gerencsér Dominik jegyzi 2016 óta. Cégadatokban nincs nyoma annak, hogy Gerencsér László és Gerencsér Dominik között van-e rokoni kapcsolat vagy csak véletlen a névazonosság.

Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter a putnoki tanuszoda átadásán 2018 januárjában (Fotó: MTI)
Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter a putnoki tanuszoda átadásán 2018 januárjában (Fotó: MTI)

Az viszont biztos, hogy a Fenstherm Ablak Kft. a Fenstherm Future Zrt. kisebbségi tulajdonosa is, a többségi viszont 2018. januárja óta a felcsúti székhelyű, Mészáros Lőrinc gyerekeinek tulajdonában lévő Fejér-B.Á.L. Zrt.. Lapunk is megírta, hogy a Fejér-B.Á.L Zrt. még 2018 év elején szerezte meg a többségi tulajdonrészt a Fenstherm Future Zrt.-ben, és nem is lehet panaszuk a Mészáros-gyerekeknek a cég teljesítményére.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.
Email-címe megadása után választhat előfizetői csomagjaink közül.

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

Regisztráció

Jelszó visszaállítás

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.