2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

A hódmezővásárhelyi Villeroy&Boch cég üzeméből küldenek el több tucat dolgozót. 

Tömeges elbocsátásokkal zárul az év Makón és Hódmezővásárhelyen. Makón a Continental gyárából bocsátanak el még az idén ötven dolgozót, Hódmezővásárhelyen a város legnagyobb munkáltatója, a német tulajdonú Villeroy & Boch Magyarország Kft. válik meg ugyanennyi magyar dolgozójától. Mindkét gyárban arra hivatkoznak, hogy csökkent a megrendelések mennyisége - adta hírül a Telex.

Mi lesz velük? Fotó: Depositphotos
Mi lesz velük? Fotó: Depositphotos
A lap utalt rá, hogy ez az 50-fős elbocsátás egyelőre kicsinek tűnik, ugyanis a Continental nemzetközi céghálózatának hazánkban hat gyára, egy gumiabroncs-kereskedelmi központja, és egy fejlesztési központja is van, ezek együtt több mint nyolcezer embernek adnak munkát. A makói ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. gyárában az elmúlt években nagy volt a fluktuáció, az autóipar átalakulása mellett a koronavírus-járvány miatti keresletingadozások miatt is gyakoriak voltak az elbocsátások.

Hódmezővásárhelyen 45-en csoportos létszámleépítés keretében felmondással távoznak, 3 főnek lejár a határozott idejű szerződése, 2 fő pedig közös megegyezéssel távozik. Korábban fölmondtak a 86 külföldi munkásnak is, akik Indonéziából jöttek dolgozni a céghez.

A portál vidéki tudóősítása szerint hosszabb távon várhatóan nem maradnak sokan munka nélkül egyik városban sem. A 27 ezer lakosú Makón a tervek szerint az első körben 120 főnek ad munkát a leendő csomagolóanyag-gyártással foglalkozó üzem, és később akár 300 főt is foglalkoztat majd az új kínai vállalat, amelynek már folyik az építése, a 30 milliárd forintos beruházás alapkövét letették.

A 44 ezer lakosú Hódmezővásárhelyen az ipari parkban már kijelöltek egy területet annak a japán élelmiszergyártó cégnek, amely üzemet építene a városban, közben a szombathelyi Falco Zrt. is érdeklődött, szintén telket venne egy vásárhelyi beruházáshoz.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!