1p

A miniszterelnök még hétfőn jelentette be, hogy a reptér megvásárlásáról csak a választások után lehet döntés.

A hvg a Világgazdaság cikkére hivatkozva azt írja, hogy a Budapest Airport részvényesei abban egyeztek meg, hogy leállítják a cég átvilágítását, ugyanakkor folytatják a párbeszédet a kormánnyal.

(Forrás: Pixabay)
(Forrás: Pixabay)

Az AviAlliance GmbH-tól szóvivője azt is elmondta a lapnak, hogy a társaság hosszú távon elkötelezett befektető, amelynek a Budapest Airport, illetve a régió tartós fejlesztése áll érdekében.

Ahogy arról korábbi cikkünkben is írtunk, a miniszterelnök a V4+Franciaország csúcstalálkozó után a ferihegy reptér visszavásárlásával kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy egyelőre úgy látja, hogy ezt az üzletet a választások előtt semmiképpen nem ésszerű nyélbe ütni tekintettel a magas inflációra és a nemzetközi pénzügyi helyzet bizonytalanságára.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!