2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

"Majd utána döntünk erről."

Mint ismert, hétfőn, Budapesten tartották a V4+Franciaország csúcstalálkozót. A visegrádi országok (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia), valamint Franciaország vezetőinek egyeztetését követő sajtótájékoztatón a magyar kormányfő hosszasan beszélt az Emmanuel Macronnal folytatott egyeztetéséről, majd a politikai egymásnakfeszülések ecsetelését követően egyéb témák is terítékre kerültek - köztük a ferihegyi reptér sorsa is.

Kérdésre válaszolva a miniszterelnök kifejtette: Magyarország gazdasági teljesítményét és pénzügyi helyzetét a piac méri meg. Az eurózóna "egy igen langyos, kellemes" hely, ahol a stabilitási és növekedési paktum mondja meg, hogy mit kell tenni, "a piac azonban hideg és kegyetlen" - magyarázta. Hozzátette: "nekünk ott kell helytállni", és a magyar gazdaság értékét és erejét a mindenkori pénzügyi piacokon mérik meg. Orbán Viktor kijelentette: "egyelőre jól állunk", azonban a költségvetési hiányra figyelni kell.

Orbán Viktor V4+Franciaország csúcstalálkozóján tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a Várkert Bazárban 2021. december 13-án. (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)
Orbán Viktor V4+Franciaország csúcstalálkozóján tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a Várkert Bazárban 2021. december 13-án. (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A ferihegyi repülőtér visszavásárlásáról közölte: egyelőre úgy látja, hogy ezt az üzletet a választások előtt semmiképpen nem ésszerű nyélbe ütni tekintettel a magas inflációra és a nemzetközi pénzügyi helyzet bizonytalanságára.

"Tehát megvárjuk a választásokat, és majd utána döntünk erről"

- mondta.

Orbán október közepén még konkrétan azt mondta, "bármelyik pillanatban visszavásárolhatjuk a repteret." Melyre a magyar kormány vezette konzorcium 1500 milliárdos ajánlatot tett. A tulajdonosokkal pedig novemberben már meg is indultak a tárgyalások, és elindult az adásvételhez szükséges átvilágítási folyamat is.

(via MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!