<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

"Majd utána döntünk erről."

Mint ismert, hétfőn, Budapesten tartották a V4+Franciaország csúcstalálkozót. A visegrádi országok (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia), valamint Franciaország vezetőinek egyeztetését követő sajtótájékoztatón a magyar kormányfő hosszasan beszélt az Emmanuel Macronnal folytatott egyeztetéséről, majd a politikai egymásnakfeszülések ecsetelését követően egyéb témák is terítékre kerültek - köztük a ferihegyi reptér sorsa is.

Kérdésre válaszolva a miniszterelnök kifejtette: Magyarország gazdasági teljesítményét és pénzügyi helyzetét a piac méri meg. Az eurózóna "egy igen langyos, kellemes" hely, ahol a stabilitási és növekedési paktum mondja meg, hogy mit kell tenni, "a piac azonban hideg és kegyetlen" - magyarázta. Hozzátette: "nekünk ott kell helytállni", és a magyar gazdaság értékét és erejét a mindenkori pénzügyi piacokon mérik meg. Orbán Viktor kijelentette: "egyelőre jól állunk", azonban a költségvetési hiányra figyelni kell.

Orbán Viktor V4+Franciaország csúcstalálkozóján tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a Várkert Bazárban 2021. december 13-án. (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)
Orbán Viktor V4+Franciaország csúcstalálkozóján tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a Várkert Bazárban 2021. december 13-án. (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A ferihegyi repülőtér visszavásárlásáról közölte: egyelőre úgy látja, hogy ezt az üzletet a választások előtt semmiképpen nem ésszerű nyélbe ütni tekintettel a magas inflációra és a nemzetközi pénzügyi helyzet bizonytalanságára.

"Tehát megvárjuk a választásokat, és majd utána döntünk erről"

- mondta.

Orbán október közepén még konkrétan azt mondta, "bármelyik pillanatban visszavásárolhatjuk a repteret." Melyre a magyar kormány vezette konzorcium 1500 milliárdos ajánlatot tett. A tulajdonosokkal pedig novemberben már meg is indultak a tárgyalások, és elindult az adásvételhez szükséges átvilágítási folyamat is.

(via MTI)