<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Végelszámolási eljárás alá került a celeb 2019 januárjában elhunyt férje, Andy Vajna hagyatéki vagyonát tömörítő AV Perfect Kft. ellen.

A Forbes szúrta ki, hogy 2021. szeptember elsején megindították a végelszámolási eljárást az egykori filmmogul, Andy Vajna hagyatéki vagyonát tömörítő AV Perfect Kft. ellen. E cég mögött még tavaly jelent meg a Las Vegas-i VMT Holdings LLC, amelynek végső tulajdonosa Vajna Tímea. Idén nyáron is ez a cég volt bejegyezve tulajdonosként, így a lap feltételezése szerint Andy Vajna örökségének maradék része továbbra is özvegye kezében van, de a magyarországi láncszemet kiveszik a cégstruktúrából.

A végelszámolás nem számít meglepőnek, hiszen lapunk is beszámolt a cég jelentős negatív eredményéről.

Az AV Perfect felszámolás után leadott alapítói határozata alapján a cégből 1 529 278 millió dollár (azaz nagyjából félmilliárd forint) osztalékot vesznek ki, az összeget azonban beleszámítják a társaság felé fennálló, összesen 1,6 millió dolláros tartozásba.

2019 őszén derült ki Andy Vajna hagyatéki végzése alapján, hogy az AV Perfect Kft. Vajna Tímeáé, a cégben 123 millió dollár, azaz nagyjából 40 milliárd forintnyi vagyon összpontosult. 

A Forbes legutóbbi, idén februrári becslése alapján Vajna Tímea Magyarország 39. leggazdagabb embere, vagyonát 38,6 milliárd forint lehet.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.