2p

Végelszámolási eljárás alá került a celeb 2019 januárjában elhunyt férje, Andy Vajna hagyatéki vagyonát tömörítő AV Perfect Kft. ellen.

A Forbes szúrta ki, hogy 2021. szeptember elsején megindították a végelszámolási eljárást az egykori filmmogul, Andy Vajna hagyatéki vagyonát tömörítő AV Perfect Kft. ellen. E cég mögött még tavaly jelent meg a Las Vegas-i VMT Holdings LLC, amelynek végső tulajdonosa Vajna Tímea. Idén nyáron is ez a cég volt bejegyezve tulajdonosként, így a lap feltételezése szerint Andy Vajna örökségének maradék része továbbra is özvegye kezében van, de a magyarországi láncszemet kiveszik a cégstruktúrából.

A végelszámolás nem számít meglepőnek, hiszen lapunk is beszámolt a cég jelentős negatív eredményéről.

Az AV Perfect felszámolás után leadott alapítói határozata alapján a cégből 1 529 278 millió dollár (azaz nagyjából félmilliárd forint) osztalékot vesznek ki, az összeget azonban beleszámítják a társaság felé fennálló, összesen 1,6 millió dolláros tartozásba.

2019 őszén derült ki Andy Vajna hagyatéki végzése alapján, hogy az AV Perfect Kft. Vajna Tímeáé, a cégben 123 millió dollár, azaz nagyjából 40 milliárd forintnyi vagyon összpontosult. 

A Forbes legutóbbi, idén februrári becslése alapján Vajna Tímea Magyarország 39. leggazdagabb embere, vagyonát 38,6 milliárd forint lehet.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!