2p

A vagyonkezelő alapítvány létrehozása alapítói részvénytranszferrel fejeződött be.

A Mol Nyrt. és 100 százalékban tulajdonolt leányvállalata, a Mol Investment Kft. összesen 42 977 996 darab "A" sorozatú Mol törzsrészvényt ruházott át a Mol-Új Európa Alapítvány részére. Az ezzel megegyező mértékű állami részvénytranszferrel együtt az alapítvány létrehozási folyamata lezárult, a következő időszakban megkezdi tevékenységét.

(Fotó: Mol)
(Fotó: Mol)

A Mol áprilisban jelentette be, hogy Mol-Új Európa Alapítvány néven a magyar állammal közösen új, közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványt hoz létre a sportélet, a kultúra, az egészségügy, a gazdaságfejlesztés, a környezetvédelem támogatására. A két alapító, a Mol és a magyar állam Miklósa Erika operaénekest kérte fel kuratóriumi elnöknek, feladata az öt tagú testület, és az alapítvány irányítása lesz. A felügyelő bizottság vezetésével Kemény Dénes háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitányt bízták meg.

Az alapítvány közérdekű céljainak és közfeladatainak megvalósítására elsődlegesen az alapítók által adott vagyon hozama használható fel. A magyar állam és a Mol ennek érdekében egyenlő arányban, összesen 85 955 992 darab "A" sorozatú, Mol által kibocsátott törzsrészvényt ruházott át az alapítvány vagyonaként. A Mol és a magyar állam az átruházási szándékról az alapítvány bejelentésével egyidőben, még áprilisban tájékoztatta a tőkepiaci szereplőket.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!