<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
MTI

A vagyonkezelő alapítvány létrehozása alapítói részvénytranszferrel fejeződött be.

A Mol Nyrt. és 100 százalékban tulajdonolt leányvállalata, a Mol Investment Kft. összesen 42 977 996 darab "A" sorozatú Mol törzsrészvényt ruházott át a Mol-Új Európa Alapítvány részére. Az ezzel megegyező mértékű állami részvénytranszferrel együtt az alapítvány létrehozási folyamata lezárult, a következő időszakban megkezdi tevékenységét.

(Fotó: Mol)(Fotó: Mol)

A Mol áprilisban jelentette be, hogy Mol-Új Európa Alapítvány néven a magyar állammal közösen új, közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványt hoz létre a sportélet, a kultúra, az egészségügy, a gazdaságfejlesztés, a környezetvédelem támogatására. A két alapító, a Mol és a magyar állam Miklósa Erika operaénekest kérte fel kuratóriumi elnöknek, feladata az öt tagú testület, és az alapítvány irányítása lesz. A felügyelő bizottság vezetésével Kemény Dénes háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitányt bízták meg.

Az alapítvány közérdekű céljainak és közfeladatainak megvalósítására elsődlegesen az alapítók által adott vagyon hozama használható fel. A magyar állam és a Mol ennek érdekében egyenlő arányban, összesen 85 955 992 darab "A" sorozatú, Mol által kibocsátott törzsrészvényt ruházott át az alapítvány vagyonaként. A Mol és a magyar állam az átruházási szándékról az alapítvány bejelentésével egyidőben, még áprilisban tájékoztatta a tőkepiaci szereplőket.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.