A horvát Koykan gyorsétteremlánc azt tervezi, hogy Szlovákiában is éttermeket nyit – adta hírül a Parameter.sk hírportál .Előzetes információk szerint az első két éttermét a pozsonyi Eurovea és Aupark bevásárlóközpontban nyitja meg. A cég már el is kezdte az alkalmazottak toborzását, kezdőfizetésként 1250 eurót kínál.
A Koykant 2012-ben a horvátországi Zágrábban alapította egy baráti társaság azzal az ambícióval, hogy a világ minden pontjáról finom ételeket kínáljanak gyors és elérhető formában.
A cég elejétől fogva kerülte a klasszikus gyorséttermi modellt. A kínálatban van a mexikói burrito és quesadilla, a Közel-Kelet által inspirált falafel és humusz, a wrap, a curry, a gyros, valamint a hamburgerek és saláták modern verziója. A cég először Pozsonyban akarja letesztelni a szlovákiai piacot. Ha beválik, akkor 2026 végéig további 15 éttermet nyitna Közép-Európában, köztük Prágában, Bécsben, Münchenben, Ljubljanában vagy Budapesten.