1p

A gyár tulajdonosa, a dél-koreai SK Innovation új munkaerőt keres.

A Világgazdaság információi szerint pénteken új bejegyzés jelent meg az SK On Hungary Iváncsa toborzás nevű Facebook-csoportban. Ebből kiderült, hogy júliusban folytatódnak az állástájékoztatók Dunaújvárosban, valamint a cég honlapján lehet válogatni a nyitott pozícióik (például műszakvezető, mérnök, operátor)  között. A honlapon minimum kéttucat álláshirdetés szerepel.

Ez azért váratlan fejlemény, mert májusban az akkumulátorgyár jelentős elbocsátást jelentett be: hatszázkilenc kölcsönzött munkavállaló szerződését szüntették meg, zömében kirgiz állampolgárokét. Az SK állományának kétharmada volt kölcsönzött dolgozó, őket érintette a leépítés, a maradék egyharmad magyar dolgozóra továbbra is igényt tartanak.

A cég akkor azzal indokolta a lépést, hogy „az elektromos járművek iránti globális kereslet lassul, ami az akkumulátorgyártás csökkenéséhez vezet”.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!