2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Miután hivatalosan is leállt a szemétszállítás, a katasztrófavédelemnek kellene ürítenie a budapestiek kukákat. Karácsony Gergely elmondta a hajnali munkakezdéskor az FKF dolgozóinak, mi a helyzet.

A kukások sztrájkja szerdán is folytatódott Budapesten. Az FKF 360 kukásautójából mindössze egy vonult ki hajnalban, amit Mártha Imre, a Budapesti Közművek (BKM) Zrt. vezérigazgatója vezetett. Így kijelenthető, hogy Budapesten leállt a hulladék begyűjtés – mondta Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes a szerda délután városházi sajtótájékoztatón a Népszava beszámolója szerint.

A ma reggeli 4:30-as munkakezdéskor Karácsony Gergely főpolgármester és Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes is ott volt a BKM Ecseri úti telepen, ahonnan a kukásautók indulnak egy átlagos hétköznapon összegyűjteni a hulladékot Budapesten. A főpolgármester Facebook-posztja szerint a dolgozókat a megélhetési gondjaik, az elszabadult árak, az egekbe szökő rezsiköltségek dühössé teszik, és teljesen természetes, hogy ebből a dühből azoknak is kijut, akik kiállnak eléjük. 

Kaptunk belőle mi is, szenvedélyes, érzelemdús beszélgetés volt

- írja Karácsony Gergely, aki videót is mellékelt beszédéről a poszthoz.

Megerősítette a főváros ajánlatát, miszerint "lehetőségeik határáig elmenve" az idei 15 százalékos béremelés fölött bruttó 200 ezer forintos rezsitámogatást ajánlott a kollégáknak. Erről fognak tárgyalni a budapesti cégek szakszervezeteivel is. 

"A tárgyalások folytatódnak. Azon dolgozunk, hogy helyreálljon a szemétszállítás rendje, a kollégák felvegyék a munkát. A szemétszállítás biztosítása a hatályos törvények szerint ma reggeltől a katasztrófavédelem dolga, ma még ezt nem tudták megoldani teljeskörűen "

- írja a főpolgármester.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!