<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Május első napjaiban közzétette a 2022-es évre vonatkozó bevallását a Puncs.hu-t is üzemeltető cég. Idén sem lehetett okuk a panaszra.

Bár már messze nem borítják úgy Budapestet a sugar életmódot népszerűsítő plakátok, mint néhány évvel korábban, a Puncs.hu egyáltalán nem tűnt el: sőt, honlapján tovább hirdeti, hogy „az igazi luxus itt vár rád”. Az üzemeltető Ntice Kft. teljesítményére pedig tavaly sem lehetett panasz.

Egy év alatt több mint 47 millió forinttal emelkedett a cég értékesítésből származó nettó árbevétele, 259 millió forintra, amelynek döntő többségét, mintegy 251 millió forintot a kiegészítő melléklet szerint „az online társkereső üzletág” jelentette. Ez az oldal modelljét ismerve feltételezhetően a prémium, és más pluszszolgáltatásokat nyújtó előfizetésekbő folyhatott be, míg egy további 8,3 millió forintos részt a hirdetések jelentettek.  

A 2022-es üzleti évben az Ntice adózott eredménye 108 millió forint lett, ez lényegesen növekedés az előző évben jelentett 64 millió forinthoz képest, a különbség leginkább az értékesítésből származó árbevétel megugrásával magyarázható. A cég évek óta viszonylagos biztossággal nyereséget tud hozni tulajdonosának, az ügyvezetőként szintén Weiler Pétert megjelölő Dating Central Europe Zrt-nek. Ez egyébként ugyanaz a vállalat, amelynek többségi tulajdonrészét a 24.hu cikke alapján még 2019 júniusában vásárolta meg a Liechsteinben bejegyzett Russmedia International az akkor Hernádi Zsolthoz köthető Gran Private Equitytől, a Mol-vezér ekkor szállt ki a randioldal-bizniszből.

Szép kis osztalékot vehetnek ki

A beszámolóhoz csatolt alapítói határozatból kiderült, hogy Weiler Péter úgy, mint az Ntice ügyvezetője, és mint a Dating Central Europe alapító-vezérigazgatója, megállapodott saját magával arról, hogy osztalékot fizet:

a javasolt összeg a 2022-es adózott eredmény egésze, azaz 108,64 millió forint. Ennek a több mint 100 milliós tételnek egy részét már ki is fizették, a beszámolóban szereplő információk szerint 41 millió forintot még 2022-ben kiutaltak.

Szép kis osztalékot hozott a Puncs.hu. Képernyőfotó: Mfor
Szép kis osztalékot hozott a Puncs.hu. Képernyőfotó: Mfor

Követelések, kötelezettségek

Az Ntice esetében a kötelezettségek egy nagyjából 30 millió forintos tételt jelentettek a 2022-es évben, ezek nagyobb hányadát a szállítóknak fizetendő tételek adták. Ami ennél azonban valamivel érdekesebb, az a követelések sora, ugyanis a cégnek az anyacég Dating Central Europe több mint 89 millió forinttal tartozik.

Mi a helyzet az Ntice-hoz kötődő céges érdekeltségekkel?

A Dating Central Europe szintén leadta már 2022-es évre beszámolóját, az egyebek mellett például a Randivonal, Szépvagy.hu, Melegrandi, és a Csajok és Pasik oldalakat is üzemeltető vállalkozás a 2022-es évet 683 millió forintos értékesítésből származó árbevétel mellett 37 millió forintos adózott eredménnyel zárta, osztalékot nem fizetett.

A cégnyilvántartásban az Ntice tulajdonaként szereplő Rich Group Kft. 2021-ben még csak a magát „Magyarország első luxus piactereként” hirdető RichLife.hu portállal támadott, a portfólióba azóta bekerült a leginkább luxuscikkek híroldalának tűnő RichLife.hu is, valamint egy RichLove.hu nevű társkereső portál is, amely azzal fogadja a látogatókat, hogy az ország legdrágább társkeresője, ahol egyenrangú felek ismerkedhetnek.  A cég a 2022-es évet 27 milliós árbevétellel és 8,2 millió forintos adózott eredménnyel zárta, a tulajdonos Ntice képviselőjeként eljáró Weiler Péter, és a Rich Group ügyvezetője, Farkas Zsombor úgy döntött, hogy nem fizet osztalékot.