3p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Május első napjaiban közzétette a 2022-es évre vonatkozó bevallását a Puncs.hu-t is üzemeltető cég. Idén sem lehetett okuk a panaszra.

Bár már messze nem borítják úgy Budapestet a sugar életmódot népszerűsítő plakátok, mint néhány évvel korábban, a Puncs.hu egyáltalán nem tűnt el: sőt, honlapján tovább hirdeti, hogy „az igazi luxus itt vár rád”. Az üzemeltető Ntice Kft. teljesítményére pedig tavaly sem lehetett panasz.

Egy év alatt több mint 47 millió forinttal emelkedett a cég értékesítésből származó nettó árbevétele, 259 millió forintra, amelynek döntő többségét, mintegy 251 millió forintot a kiegészítő melléklet szerint „az online társkereső üzletág” jelentette. Ez az oldal modelljét ismerve feltételezhetően a prémium, és más pluszszolgáltatásokat nyújtó előfizetésekbő folyhatott be, míg egy további 8,3 millió forintos részt a hirdetések jelentettek.  

A 2022-es üzleti évben az Ntice adózott eredménye 108 millió forint lett, ez lényegesen növekedés az előző évben jelentett 64 millió forinthoz képest, a különbség leginkább az értékesítésből származó árbevétel megugrásával magyarázható. A cég évek óta viszonylagos biztossággal nyereséget tud hozni tulajdonosának, az ügyvezetőként szintén Weiler Pétert megjelölő Dating Central Europe Zrt-nek. Ez egyébként ugyanaz a vállalat, amelynek többségi tulajdonrészét a 24.hu cikke alapján még 2019 júniusában vásárolta meg a Liechsteinben bejegyzett Russmedia International az akkor Hernádi Zsolthoz köthető Gran Private Equitytől, a Mol-vezér ekkor szállt ki a randioldal-bizniszből.

Szép kis osztalékot vehetnek ki

A beszámolóhoz csatolt alapítói határozatból kiderült, hogy Weiler Péter úgy, mint az Ntice ügyvezetője, és mint a Dating Central Europe alapító-vezérigazgatója, megállapodott saját magával arról, hogy osztalékot fizet:

a javasolt összeg a 2022-es adózott eredmény egésze, azaz 108,64 millió forint. Ennek a több mint 100 milliós tételnek egy részét már ki is fizették, a beszámolóban szereplő információk szerint 41 millió forintot még 2022-ben kiutaltak.

Szép kis osztalékot hozott a Puncs.hu. Képernyőfotó: Mfor
Szép kis osztalékot hozott a Puncs.hu. Képernyőfotó: Mfor

Követelések, kötelezettségek

Az Ntice esetében a kötelezettségek egy nagyjából 30 millió forintos tételt jelentettek a 2022-es évben, ezek nagyobb hányadát a szállítóknak fizetendő tételek adták. Ami ennél azonban valamivel érdekesebb, az a követelések sora, ugyanis a cégnek az anyacég Dating Central Europe több mint 89 millió forinttal tartozik.

Mi a helyzet az Ntice-hoz kötődő céges érdekeltségekkel?

A Dating Central Europe szintén leadta már 2022-es évre beszámolóját, az egyebek mellett például a Randivonal, Szépvagy.hu, Melegrandi, és a Csajok és Pasik oldalakat is üzemeltető vállalkozás a 2022-es évet 683 millió forintos értékesítésből származó árbevétel mellett 37 millió forintos adózott eredménnyel zárta, osztalékot nem fizetett.

A cégnyilvántartásban az Ntice tulajdonaként szereplő Rich Group Kft. 2021-ben még csak a magát „Magyarország első luxus piactereként” hirdető RichLife.hu portállal támadott, a portfólióba azóta bekerült a leginkább luxuscikkek híroldalának tűnő RichLife.hu is, valamint egy RichLove.hu nevű társkereső portál is, amely azzal fogadja a látogatókat, hogy az ország legdrágább társkeresője, ahol egyenrangú felek ismerkedhetnek.  A cég a 2022-es évet 27 milliós árbevétellel és 8,2 millió forintos adózott eredménnyel zárta, a tulajdonos Ntice képviselőjeként eljáró Weiler Péter, és a Rich Group ügyvezetője, Farkas Zsombor úgy döntött, hogy nem fizet osztalékot.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!