3p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Mostanában kevesebbszer látjuk a Puncs.hu luxuséletmódot ígérő hirdetéseit az utcákon, ám a legismertebb hazai sugar-oldal nem tűnt el, sőt!

212,75 millió forintos nettó árbevételt hozott konyhára 2021-ben az Ntice Kft.-nek a Puncs.hu, ebből 209,23 millió forintot a kiegészítő melléklet szerint az online társkereső üzletág jelentett, amely alatt az oldal üzleti modelljét ismerve, feltételezhetően a prémium és más pluszfunkciós előfizetéseket kell érteni. Érdekesség, hogy a korábbi évekhez képest az Ntice bevételébe már egy minimális, 3,52 millió forintos tétel is betársult, ez többek közt az oldalon megjelenő hirdetésekből folyhatott be.

Így várja a Puncs.hu a leendő felhasználókat.
Így várja a Puncs.hu a leendő felhasználókat.

A cég adózott eredménye 64,16 millió forint lett, azaz a sugarbaby-üzlet valamivel több mint 9 millió forinttal lett nyereségesebb egy év alatt: ekkor még 55,07 millió forintról jelentett a cég. A 2015-ös alapítású Ntice Kft. 2018 óta viszonylag stabilan mindig nyereséget hoz tulajdonosának, amely nem más, mint az alapítóként és ügyvezetőként szintén Weiler Pétert megjelölő Dating Central Europe Zrt. Ez egyébként ugyanaz a vállalat, amelynek többségi tulajdonrészét a 24.hu cikke alapján még 2019 júniusában vásárolta meg a Liechsteinben bejegyzett Russmedia International az akkor Hernádi Zsolthoz köthető Gran Private Equitytől, a Mol-vezér ekkor szállt ki a randioldal-bizniszből.

Előre is kifizettek némi osztalékot

A beszámolóhoz csatolt alapítói határozat szerint – amelynek elfogadásakor Weiler Péter egyrészt az Ntice ügyvezetőjeként, másrészt a tulajdonos Dating Central Europe képviselőjeként is jelen volt – a céges nyereség sorsa már eldőlt: a jóváhagyott 64,16 millió forintos osztalék első részletét pedig előlegként már ki is fizették még 2021 augusztusában közel 37,17 millió forint értékben.

Érdekesség, hogy a dokumentumból az is kiderült, hogy Weiler átadta az Ntice ügyvezetői székét, ezt a feladatot idén márciustól egy bizonyos Németh Norbert látja el.  

Több követelés, mint kötelezettség

A kiegészítő mellékletben szereplő információk szerint a cégnek csak rövid lejáratú kötelezettségei vannak, mintegy 18,16 millió forint értékben, ezek többsége beszállítókkal szemben áll fent. A követelések jelentős része kapcsolt vállalkozásokkal szemben áll fent, a tulajdonos Dating Central Europe például 21,26 millió forinttal tartozik a cégnek.

Magyarország első „luxus piactere”

Így hirdeti magát a cég érdekeltségi körébe tartozó Rich Group Kft. által üzemeltetett RichLife.hu portál, amelynek tulajdonosa az Ntice Kft. mellett egy bizonyos Farkas Zsombor, és amelynek ügyvezetői feladatait szintén Weiler Péter látja el. A luxus piactér 2021-es számai alapján már beindulni látszik, hiszen közel 16 millió forintos árbevétel mellett 4,07 millió forintos nyereséget hozott, amelyet a tulajdonosok a cégben hagytak.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!