<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Főleg sport és kulturális területen működő szervezeteket támogatott az idei harmadik negyedévben a Szerencsejáték Zrt.

A napokban frissült az állami lottótársaság honlapja az által megítélt támogatásokra vonatkozó friss dokumentumokkal. A közzétett adatok alapján összesen 161,9 millió forintot osztottak szét különböző célokra. Ebből a legtöbbet, egészen pontosan majdnem az összes támogatás harmadát, 50 millió forintot a Magyar Autóklub kapta meg, az Élményliget Szabadidős Programszervező Kft.-nek pedig 2017-hez hasonlóan most is 25 millió+áfát juttatott a Szerencsejáték.

Az Élményliget tulajdonosa Somogyi János és Somogyi Beáta, előbbi egyben az MTK gazdasági-elnökhelyettese is, és az MTK Budapesttel közösen tulajdonosa a 2017 júniusában alapított MTK Röplabda Kft.-nek is.

Fotó: MTIFotó: MTI

15 millió forintos támogatásban részesült a Magyar Úszó Szövetség, a Lupa Strand Kft., valamint a Magyar Golf Szövetség is, 10 millió forintot pedig a rendszeresen támogatott Kisebbségekért-Pro Minoritate Alapítvány kapott. Valamint támogatásban részesült ezúttal az Aeroglobe Kft. is.

Utóbbi cég hátterében erős kormányközeli szálak fedezhetők fel. A cég tulajdonosai, Jakab Péter és Jakab Ernő a Fly-Coop Kft. tulajdonosai is egyben. Mint ismert, ennek a cégnek a helikopterével repült egy vidéki lagzira üzletasszony feleségének hála Rogán Antal, és sajtóhírek szerint Habony Árpád is velük szokott utazni. Az Aeroglob 2016 decemberében a Fidesz kedvenc őrző-védő cégével, a Valton-Sec-kel alapított közös céget HUN-JET Kft. néven. A társaság fő tevékenysége légi szállítóeszköz kölcsönzése, a biznisz azonban nem indult sikeresen, hiszen a működés első évében, 2017-ben egy forint árbevételük nem volt, így kicsivel több mint 4 millió forintos veszteséget kellett elkönyvelniük.

A Szerencsejáték 2018 első három negyedévében 441,8 millió forintnyi támogatást osztott ki különféle szervezetek között. Az összeg az év hátralévő részében jó eséllyel minimum megduplázódhat, a korábbi évek tapasztalatai alapján ugyanis az év utolsó negyedévében nyílik meg legjobban az állami lottótársaság képzeletbeli pénztárcája.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.