TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2018. december 18. 19:04

Főleg sport és kulturális területen működő szervezeteket támogatott az idei harmadik negyedévben a Szerencsejáték Zrt.

A napokban frissült az állami lottótársaság honlapja az által megítélt támogatásokra vonatkozó friss dokumentumokkal. A közzétett adatok alapján összesen 161,9 millió forintot osztottak szét különböző célokra. Ebből a legtöbbet, egészen pontosan majdnem az összes támogatás harmadát, 50 millió forintot a Magyar Autóklub kapta meg, az Élményliget Szabadidős Programszervező Kft.-nek pedig 2017-hez hasonlóan most is 25 millió+áfát juttatott a Szerencsejáték.

Az Élményliget tulajdonosa Somogyi János és Somogyi Beáta, előbbi egyben az MTK gazdasági-elnökhelyettese is, és az MTK Budapesttel közösen tulajdonosa a 2017 júniusában alapított MTK Röplabda Kft.-nek is.

Fotó: MTI Fotó: MTI

15 millió forintos támogatásban részesült a Magyar Úszó Szövetség, a Lupa Strand Kft., valamint a Magyar Golf Szövetség is, 10 millió forintot pedig a rendszeresen támogatott Kisebbségekért-Pro Minoritate Alapítvány kapott. Valamint támogatásban részesült ezúttal az Aeroglobe Kft. is.

Utóbbi cég hátterében erős kormányközeli szálak fedezhetők fel. A cég tulajdonosai, Jakab Péter és Jakab Ernő a Fly-Coop Kft. tulajdonosai is egyben. Mint ismert, ennek a cégnek a helikopterével repült egy vidéki lagzira üzletasszony feleségének hála Rogán Antal, és sajtóhírek szerint Habony Árpád is velük szokott utazni. Az Aeroglob 2016 decemberében a Fidesz kedvenc őrző-védő cégével, a Valton-Sec-kel alapított közös céget HUN-JET Kft. néven. A társaság fő tevékenysége légi szállítóeszköz kölcsönzése, a biznisz azonban nem indult sikeresen, hiszen a működés első évében, 2017-ben egy forint árbevételük nem volt, így kicsivel több mint 4 millió forintos veszteséget kellett elkönyvelniük.

A Szerencsejáték 2018 első három negyedévében 441,8 millió forintnyi támogatást osztott ki különféle szervezetek között. Az összeg az év hátralévő részében jó eséllyel minimum megduplázódhat, a korábbi évek tapasztalatai alapján ugyanis az év utolsó negyedévében nyílik meg legjobban az állami lottótársaság képzeletbeli pénztárcája.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.