2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

A Google már korábban megállapodott a News Corppal, ők globális üzletet kötöttek.

Megállapodott a Facebook és Rupert Murdoch monstre médiacégének ausztrál tagozata, a News Corp Australia, így a következő három évben a socialmedia-óriás fizetni fog a médiavállalat sajtótermékeiből átvett anyagokért, írja a BBC.

A Financial Times idézi Rod Sims, Ausztrália versenyszabályozásért felelős illetékesét, aki szerint a Google-lal és a Facebookkal kötött megállapodások 100 millió ausztrál dollárt (nagyjából 77 millió amerikai dollár) meghaladó értékűek.

A News Corp nem közölte, hogy a megállapodás mekkora összegről szól. A News Corp Australia adja ki az ausztrál napilappiacon megjelenő újságok nagyjából 70 százalékát, de övék a Sky News Australia is.

Mint ismert, az ausztrál parlament néhány hete fogadta el azt a médiatörvényt, mely szerint a big tech cégeknek a jövőben fizetnie kell az ausztrál sajtótermékektől átvett tartalmakért. Az elfogadott törvényverzió már puhább volt, mint az eredetileg tervezett - hogy pontosan miről is szól, arról bővebben itt írtunk.

A Google még az ausztrál médiatörvény élesedése előtt állapodott meg a Murdoch-céggel, ők azonban nem annak ausztrál leágazásával, hanem a "rendes" News Corppal, vagyis a keresőjéről elhíresült techvállalat a világon mindenhol fizetni fog a news corpos tartalmakért, nem csak a szigetországban.

A Facebooknak már van élő szerződése a Murdoch-médiabirodalommal az USA-ban, de az más konstrukció, az Államokban megjelenő news corpos tartalmakat a Facebook News alkalmazásba csatornázzák.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!