<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A Google már korábban megállapodott a News Corppal, ők globális üzletet kötöttek.

Megállapodott a Facebook és Rupert Murdoch monstre médiacégének ausztrál tagozata, a News Corp Australia, így a következő három évben a socialmedia-óriás fizetni fog a médiavállalat sajtótermékeiből átvett anyagokért, írja a BBC.

A Financial Times idézi Rod Sims, Ausztrália versenyszabályozásért felelős illetékesét, aki szerint a Google-lal és a Facebookkal kötött megállapodások 100 millió ausztrál dollárt (nagyjából 77 millió amerikai dollár) meghaladó értékűek.

A News Corp nem közölte, hogy a megállapodás mekkora összegről szól. A News Corp Australia adja ki az ausztrál napilappiacon megjelenő újságok nagyjából 70 százalékát, de övék a Sky News Australia is.

Mint ismert, az ausztrál parlament néhány hete fogadta el azt a médiatörvényt, mely szerint a big tech cégeknek a jövőben fizetnie kell az ausztrál sajtótermékektől átvett tartalmakért. Az elfogadott törvényverzió már puhább volt, mint az eredetileg tervezett - hogy pontosan miről is szól, arról bővebben itt írtunk.

A Google még az ausztrál médiatörvény élesedése előtt állapodott meg a Murdoch-céggel, ők azonban nem annak ausztrál leágazásával, hanem a "rendes" News Corppal, vagyis a keresőjéről elhíresült techvállalat a világon mindenhol fizetni fog a news corpos tartalmakért, nem csak a szigetországban.

A Facebooknak már van élő szerződése a Murdoch-médiabirodalommal az USA-ban, de az más konstrukció, az Államokban megjelenő news corpos tartalmakat a Facebook News alkalmazásba csatornázzák.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.