2020. február 19. 16:35
mfor.hu

2020-ban kétszer lesz béremelés. 

2020-ban is két alkalommal emeli, összesen 3,8 milliárd forintot fektet a kiskereskedelmi dolgozók bérfejlesztésére a Tesco-Global Áruházak Zrt. a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével (KASZ) és a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetével (KDFSZ) kötött megállapodás értelmében – közölte az áruházlánc.

(Fotó: depositphotos.com) (Fotó: depositphotos.com)

Eszerint a legalacsonyabb elérhető bércsomag (alapbér, átlagos pótlékok) a cafetériával együtt 2020. március – augusztus között 275 ezer forint lesz, majd 2020. szeptember és 2021. február 28. között 289 ezer forintra emelkedik. Fontos, hogy ezek bruttó értékek, a nettó egyénenként eltérő lehet az adókedvezményektől és a pótlékoktól függően.

„A szeptemberi emeléssel megvalósuló alapbér már jó kiindulási alap a jövő évi bértárgyalásokhoz. Emellett a Tesco a karácsonyi utalvány mértékét is 10 ezer forintra emelte” – mondta Karsai Zoltán, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke.

„Nagy eredménynek tartom, hogy a munkatársak 85 százalékát érintő bérfejlesztés szeptembertől minimum 10 százalékos lesz” – mondta Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke.

Mely kereskedelmi áruházaknál, illetve vállalatoknál született már meg a bérmegállapodás? Korábbi összefoglaló cikkünk >>>>