2p

Egy osztrák szakember a HungaroControl és közvetve a magyar kormány nyakába varrja az európai légiközlekedés késéseit.

Az európai légiközlekedésben megszaporodott késések egyik fő oka a HungaroControl, mondta az osztrák vida nevű szakszervezet légiközlekedési osztályának vezetője az RTL.hu szerint.

Daniel Liebhart, aki az Austro Controlnál dolgozik légiforgalmi irányítóként, a magyar EU-elnökség kezdete alkalmából arra kéri a magyar kormányt, hogy biztosítson jobb munkakörülményeket a HungaroControl légiforgalmi irányítóinak. Úgy véli ugyanis, hogy a dolgozók leterheltsége hatással van az európai légtérben bekövetkező késésekre.

„Felszólítjuk a magyar kormányt, hogy ne állítson további akadályokat a társadalmi párbeszéd útjába” – nyilatkozta.

Ha késik a gépe, a kormány a hibás?
Ha késik a gépe, a kormány a hibás?
Fotó: Budapest Airport

Szerinte az elmúlt években folyamatosan romlottak kollégái munkakörülményei Magyarországon részben azért, mert a magyar kormánynak negatív a hozzáállása a szakszervezetekhez és a munkavállalókkal folytatott szociális párbeszédhez. Úgy véli, hogy magyar munkatársaik mérgező vállalati környezetben dolgoznak, ami miatt egyre többen hagyják el nemcsak a HungaroControlt, hanem az országot is.

„Az állami légiforgalmi irányítás nem képes megfelelni a munkaerő minimális elvárásainak a szociális színvonal és a fizetés terén” – kritizálta a magyar céget Daniel Liebhart, aki szerint a magyar légiirányításnál létszámhiány van.

A megnövekedett kapacitáshiány a magyar légtérben pedig pedig egyre tovább növeli a környező országok légiirányító rendszereire nehezedő nyomást, tette hozzá.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!