<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
mfor.hu

A kivitelező 18 milliárdos többletköveteléssel állt elő, végül nagyjából félúton, 9,5 milliárd forintban egyeztek meg a felek - a BKV fizet, a Swietelsky folytatja a munkát.

A Népszava információi szerint a BKV igazgatóságának jóváhagyásával még a karácsonyi ünnepek előtt aláírják a tartalékkal együtt 9,5 milliárd forint többletkifizetést tartalmazó szerződésmódosítást a hármas metró felújításán dolgozó Swietelsky Vasúttechnika Kft.-vel. Cserébe a cégnek minél előbb, de legkésőbb január 11-ig fel kell vonulnia a munkaterületre és folytatnia kell a novemberben abbahagyott munkát.

A 2017 szeptemberében aláírt szerződés szerint a Swietelsky Vasúttechnika Kft. 47,8 milliárd forintért vállalta az alagútfelújítást. A társaság márciusban 18 milliárdos többletköveteléssel állt elő az északi és a déli szakaszon előállt sorozatos csúszásra és extra feladatokra hivatkozva. A lap most úgy értesült: a BKV az eredeti követelés valamivel több mint felével emeli meg a szerződés összegét, csaknem ennyit tartottak alátámaszthatónak a BKV által korábban felkért külsős szakértők. 

Forrás: BKV Forrás: BKV

Most már csak az iránytóhatóságnak és a minisztériumnak kell rábólintania az egyezségre; a rekonstrukció befejezésének határideje 2023 januárjára csúszhat át.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.