TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Az angol futball topligájának mérkőzéseit a következő egy évben a Tencent sugározhatja.

Nem maradnak a Kínában élő angolfutball-szerelmesek legálisan közvetített Premier League-meccsek nélkül, a szigetország topligája ugyanis csütörtökön megegyezett a Tencenttel, írja a Financial Times. A PL és a kínai internetes óriáscég egy egy évre szóló szerződést hozott tető alá, melynek értéke még nem ismert, de a megállapodásra rálátó források szerint nem fizet annyira jól, mint a liga korábbi megállapodása.

Mohamed Salah gólt szerez a zárt kapus Liverpool - Crystal Palace meccsen, 2020. június 24-én. (Fotó: VCG) Mohamed Salah gólt szerez a zárt kapus Liverpool - Crystal Palace meccsen, 2020. június 24-én. (Fotó: VCG)

Mint mi is megírtuk, a Premier League szeptember elején felrúgta a PPTV-vel kötött, 700 millió dollár értékű közvetítési szerződését, mely három évre szólt, és 2022-ben ketyegett volna le. Ennek az volt az oka, hogy a kínai partner nem fizetett ki egy részletet a ligának márciusban, amikor a pandémiás helyzet miatt el kellett halasztani a meccseket. A Premier League összesen 330 millió font árengedményt adott több közvetítő partnerének, hogy kompenzálják őket a mérkőzések elmaradása miatt kieső bevételekért, de a PPTV-vel nem állapodtak meg ilyesmiben, holott hetekig tárgyaltak velük is. Egyes vélemények szerint a szerződés felbontása mögött politikai okok is állnak - minderről bővebben itt írtunk.

Az új szerződésre visszatérve: a Financial Times forrásai szerint a Tencent egy bizonyos, fix összegen túl a közvetítésekből származó bevétel egy szeletét is el fogja utalni a PL-nek. A bevétel-százalékot az előfizetők létszáma alapján állapítják meg. A Tencentnek jelenleg 114 millió előfizetője van, a Premier League mellett a legismertebb partnere az NBA, mellyel egy öt évre szóló, 1,5 milliárd dollár értékű szerződésük él.

A PL a hírek szerint bizonyos mérkőzéseket ingyen sugározhatóvá tesz majd, illetve keresik a lehetőséget egy tartósabb, négy évre szóló, a tervek szerint 2021-ben induló megoldásra. A mostani szezon első körének meccseit viszont a kínai közönség el kellett, hogy engedje, érvényes megállapodás nélkül ezeket nem tudták leadni az országban.

(Financial Times)

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.