3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Minden vállalkozásnak szüksége van weboldalra. A cikkben annak járunk utána, hogy milyen költségekkel jár az indítás, és arra is kitérünk, hogy mire kell figyelni a kivitelező cég kiválasztásakor.

A weboldal árak nemcsak a készítés díját tartalmazzák, ugyanis van néhány elengedhetetlen tétel, amelyekkel számolni kell. Ide tartozik a domain, a tárhely, illetve az SSL tanúsítvány. 

Domain, tárhely, SSL tanúsítvány

Domain név esetében, amennyiben magyar a célközönség, érdemes a .hu változatot választani. Ennek költsége évente 2000-5000 forint körül van a legtöbb szolgáltatónál. A nemzetközi domainvégződések (.com, .net, .org) drágábbak, évente 6000-20000 forint között alakulnak. 

Tárhelyre is szükség van, hiszen oda kerülnek a weboldal elemei, például a szöveges tartalmak, a fájlok és a fotók. Ennek az éves díja körülbelül 12000-20000 forint között alakul. 

SSL tanúsítványt a legtöbb magyar tárhelyszolgáltató biztosít. Vannak azonban olyan cégek, amelyeknél nincs lehetőség ingyenes SSL-re, ebben az esetben évente körülbelül 4000-20000 forint plusz költséggel kell számolni.

A reális árak 2024-ben

Több árajánlat kérésekor jelentős különbségeket lehet látni a munkadíjban. Ennek hátterében többek között az áll, hogy a kezdő vállalkozók és a többfős ügynökségek eltérő árkategóriában dolgoznak. Továbbá egy pályakezdő más árfekvéssel dolgozik, mint egy 20 éves tapasztalattal bíró webes. 

Nézzük, milyen egy-egy weboldaltípus esetében a reális ár 2024-ben Magyarországon. Az egyszerű, egyoldalas weboldalak esetében az ár 190.000-240.000 Ft. Ebben az esetben minden információ egy oldalon jelenik meg. 

Az egyszerű, bemutatkozó weboldalak ára 240.000-290.000 Ft. Ez egy egyszerűbb oldal, amely néhány menüpontból áll. 

A landing oldalak ára 240.000-680.000 Ft. Ezek egyoldalas honlapok, amelyeknek egyetlen céljuk van, rávenni valamilyen cselekvésre az oldalra látogatót. 

Az ügyfélszerző weboldalak ára 290.000-680.000 forint. Ezek az oldalak tökéletesen alkalmasak a vállalkozások felfuttatására, az ügyfélkör felépítésére, az érdeklődők bevonzására. 

A webáruházak készítésének ára 500 ezer forinttól indul. Ez nagyságrendekkel nagyobb feladat, mint egy céges honlap létrehozása. 

Az egyedi fejlesztésű oldalak ára néhány százezertől sok millióig terjedhet. Az esetek többségében teljesen felesleges ilyen rendszerekre építeni a céges oldalt. 

Mindenképpen érdemes a weboldal mellé havi vagy negyedéves karbantartást igényelni, amelynek ára havi 12-28 ezer forint között alakul.

A webes kiválasztása 

Érdemes olyan szakembert megbízni, aki nemcsak egy weboldalt rak össze, hanem azon is dolgozik, hogy több ügyfél legyen. Továbbá fontos, hogy érthetően kommunikáljon, ne terhelje az ügyfelet szakzsargonnal. 

Mindemellett elengedhetetlen, hogy gyorsan dolgozzon, stabilan működő megoldásokat szállítson, támogató legyen a hozzáállása és elérhető legyen e-mailen és telefonon egyaránt. Természetesen fontos az is, hogy segítsen a karbantartások elvégzésében, és folyamatosan képezze magát.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!