2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Céghálót szőtt az MLSZ köré a bankár által vezetett OTP, legalábbis ezt állítja az egyik kormánypárti újság.

Nekiment az OTP Bank első embere által vezetett Magyar Labdarúgó Szövetségnek (MLSZ) és az azt kiszolgáló cégeknek a Világgazdaság. A Mészáros Lőrinc által felügyelt Médiaworkshöz tartozó lap élesen bírálta a bankcsoporthoz kötődő vállalatokat, amiért azok képtelenek hibátlanul működtetni a szövetség belső működéséhez és a sportszervezői adminisztrációhoz használt ügyviteli rendszert.

Csányi Sándort a cégháló szövőjének állítja be a lap. Fotó: MTI/Mónus Márton
Csányi Sándort a cégháló szövőjének állítja be a lap. Fotó: MTI/Mónus Márton

A portál szerint

"az IT-projektek beszállítóinak kiválasztása erősen problémás és kifejezetten úgy tűnhet: a labdarúgó szövetség körül tudatosan építettek ki egy pénzszivattyúzásra létrehozott céghálót."

Megjegyzi, hogy az MLSZ által szervezett mérkőzésekre az InterTicket Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. biztosítja az online jegyértékesítő rendszert, a cég indulásától fogva szoros kapcsolatot ápol az OTP-vel. Az újság szerint az sem meglepő, hogy az OTP a Simple mobilalkalmazásba gyakorlatilag beépítette, integrálta az InterTicket jegyértékesítő szolgáltatását, tehát nyíltan vállalt üzleti együttműködést tartanak fent a céggel. 

Emlékeztet a vg, hogy az alkalmazást egy korábbi, rendkívül elavult rendszer leváltása érdekében kezdték fejleszteni, és az eredeti tervek szerint 2015 decemberében kellett volna működésbe állnia, ám az indulás közel egy évet csúszott. A fejlesztésért a JET-SOL Számítástechnikai Szolgáltató Kereskedelmi és Beruházási Kft. volt a felelős, ami 2015 novemberében épp tulajdonosváltáson esett át. Az új kizárólagos tulajdonos a hivatalosan is az OTP-csoportba tartozó MONICOMP Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. lett, amely így éveken át vastagon számlázható projekthez jutott. Miután kiderült, hogy a Jet-Sol által fejlesztett és üzemeltetett szoftver még a korábbi, több évtizedes rendszernél is használhatatlanabb, az MLSZ hét-nyolc évvel később döntést hozott egy újabb verzió megrendeléséről. 

A feladatba belebukó Jet-Solt egy másik OTP-közeli informatikai szolgáltatóra, az SMP Solutionsre cserélték. A bankkal összefonódását világosan jelzi, hogy nemzetközi terjeszkedése szinte pontosan leköveti az OTP külföldi akvizícióit: Albánia, Moldova, Horvátország, Montenegró - fűzte hozzá a lap.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!