<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásról van szó, a Mészáros Lőrinc gyermekeihez köthető cég azonban nem kapkodta magát a munka miatt.

Eredménytelenül zárult a Felcsút-Iskola tervezésre kiírt közbeszerzési eljárás - derül ki egy friss közbeszerzési hirdetményből. A Nemzeti Sportközpontok (NSK) által augusztus 17-én elindított hirdetmény nélküli, tárgyalásos eljárás szeptember 12-ig tartott.

A Nemzeti Sportközpontok azért alkalmazta ez az eljárás típust, mert

"a szerződés kizárólagos jogok védelme miatt kizárólag egy meghatározott szervezettel köthető meg".

A hirdetmény szerint ez a meghatározott szervezet pedig úgy tűnik, a felcsúti székhelyű Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft. A 2017 tavaszán létrehozott cég tulajdonosa pedig Mészáros Lőrinc gyermekeinek cége, a Fejér-B.Á.L. Zrt.

Az Endresz György Általános Iskola FelcsútonAz Endresz György Általános Iskola Felcsúton

Hogy hogyan lett eredményetelen egy ilyen tárgyalásos eljárás, ahol csak egy meghatározott szervezettel lehet szerződni, arra az adatbázisba feltöltött összefoglaló dokumentum ad választ. A Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft. ajánlata azért lett érvénytelen, mert nemes egyszerűséggel nem nyújtották be a végleges ajánlatukat.

Ez azonban nem jelenti a történet végét, az NSK ugyanis új eljárást fog indítani. Jó eséllyel a kizárólagos jogok védelme miatt ugyanazzal a piaci szereplővel, így ez a mellékvágány nem jelenti azt, hogy a Mészáros-gyerekek közvetett tulajdonában álló cég elesne a munkától.

A feladat egyébként a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program II. ütemében tervezett felcsúti Endresz György Általános Iskola új iskola engedélyezési tervdokumentációjának korszerűségi felülvizsgálata és továbbtervezése kivitelezési tervdokumentációvá, az árazott és árazatlan tételes költségvetés elkészítése lesz.

A kormány korábban a beruházásra 304 175 000 forintot biztosított a Beruházás Előkészítő Alapból. A közbeszerzési eljárás során a Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft. első ajánlata nettó 232,5 millió forintról szólt.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.