2018. október 24. 20:00

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásról van szó, a Mészáros Lőrinc gyermekeihez köthető cég azonban nem kapkodta magát a munka miatt.

Eredménytelenül zárult a Felcsút-Iskola tervezésre kiírt közbeszerzési eljárás - derül ki egy friss közbeszerzési hirdetményből. A Nemzeti Sportközpontok (NSK) által augusztus 17-én elindított hirdetmény nélküli, tárgyalásos eljárás szeptember 12-ig tartott.

A Nemzeti Sportközpontok azért alkalmazta ez az eljárás típust, mert

"a szerződés kizárólagos jogok védelme miatt kizárólag egy meghatározott szervezettel köthető meg".

A hirdetmény szerint ez a meghatározott szervezet pedig úgy tűnik, a felcsúti székhelyű Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft. A 2017 tavaszán létrehozott cég tulajdonosa pedig Mészáros Lőrinc gyermekeinek cége, a Fejér-B.Á.L. Zrt.

Az Endresz György Általános Iskola Felcsúton Az Endresz György Általános Iskola Felcsúton

Hogy hogyan lett eredményetelen egy ilyen tárgyalásos eljárás, ahol csak egy meghatározott szervezettel lehet szerződni, arra az adatbázisba feltöltött összefoglaló dokumentum ad választ. A Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft. ajánlata azért lett érvénytelen, mert nemes egyszerűséggel nem nyújtották be a végleges ajánlatukat.

Ez azonban nem jelenti a történet végét, az NSK ugyanis új eljárást fog indítani. Jó eséllyel a kizárólagos jogok védelme miatt ugyanazzal a piaci szereplővel, így ez a mellékvágány nem jelenti azt, hogy a Mészáros-gyerekek közvetett tulajdonában álló cég elesne a munkától.

A feladat egyébként a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program II. ütemében tervezett felcsúti Endresz György Általános Iskola új iskola engedélyezési tervdokumentációjának korszerűségi felülvizsgálata és továbbtervezése kivitelezési tervdokumentációvá, az árazott és árazatlan tételes költségvetés elkészítése lesz.

A kormány korábban a beruházásra 304 175 000 forintot biztosított a Beruházás Előkészítő Alapból. A közbeszerzési eljárás során a Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft. első ajánlata nettó 232,5 millió forintról szólt.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.