3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A Lánchíd felújításán is dolgozó társaság csatlakozott a felcsúti milliárdos birodalmához.

Mészáros Lőrinc a kampányidőszakban sem tétlenkedik, lett még egy cége. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) oldalán jelent meg egy összefonódás-bejelentés május 29-én, amelyből kiderült:

a Mészáros Csoport a V-Híd Építő Zrt.-n keresztül egyedüli irányítást szerez az Acélhidak Gyártó-, Szerelő- és Mérnöki Szolgáltató Kft. felett. A céltársaság elsősorban hídépítéssel, acélszerkezetű műtárgyak kivitelezésével foglalkozik. 

Tehát az Acélhidak Kft.-vel gyarapodik a Mészáros-birodalom, persze csak akkor, ha a GVH is áldását adja rá. A számai alapján egy stabilan működő, 2016-ban alapított cégről van szó, amely nem csoda, hogy megtetszett a felcsúti milliárdosnak. Középnehéz és nehéz acélszerkezetek – elsősorban hidak és daruszerkezetek – gyártásával és helyszíni szerelésével foglalkozik, kiegészítve a kapcsolódó mérnöki szolgáltatásokkal. Éves átlagban 4-5 ezer tonna acélszerkezetet gyárt, a szerelési kapacitásuk eléri a 7-8 ezer tonnát.

Mészáros Lőrinc cégbirodalma egyre nagyobb
Mészáros Lőrinc cégbirodalma egyre nagyobb
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Az Acélhidak például a Lánchíd felújításán is dolgozott: a feladat pedig az új pályaszerkezetének gyártása és helyszíni szerelése, a beruházást kiszolgáló 2 bakdaru és azok sínpályarendszerének gyártása és szerelése volt az A-Híd Zrt. megrendelésére. Nekik is köszönhető a Nemzeti Atlétikai Központ gyalogos hídja is.

Széleskörű szakmai tapasztalattal rendelkező kollégáink nemcsak a csepeli és apostagi gyártócsarnokainkban, hanem a külső projekthelyszíneken is azon dolgoznak, hogy megbízásainkat kiváló minőségben és a lehető legnagyobb hozzáadott értékkel teljesítsük

- szól a társaság bemutatkozása.

Ezt a céget kebelezte most be a Mészáros Csoport. Eddig is magyar kézben volt, többségi tulajdonosként Kovács-Boros Róbertnek kellett úgy döntenie, hogy eladja a vállalatot. Sok oka nem lehetett rá: 2022-ben négymilliárd forintos árbevétel mellett 192,4 millió forintos nyereséggel zártak (a 2023-as adatok még nem jelentek meg).

Éppen túl vannak egy nagyobb fejlesztésen. Tavaly októberi hír volt, hogy befejeződtek a versenyképességet növelő technológiai fejlesztések az Acélhidak Kft. apostagi fióktelepén. Növelték a gyártási kapacitást, gyorsabbá tették az előkészítési, gyártási és minőségellenőrzési munkafolyamatokat, így összességében magasabb hozzáadott értékű acélszerkezeteket állítanak elő hatékonyabban. A 255 millió forintos projektből 177 millió forint állami és uniós támogatásból jött össze.

Ennek gyümölcseit viszont már a V-Híd fogja learatni, amely a Mészáros-birodalom egyik legnagyobb tagja. Például ők építik a Budapest-Belgrád-vasútvonalat is. Jellemző adat, hogy a V-Híd Építő Zrt. forgalma a 2020-as 39 milliárd forintról 2022-re 108 milliárd forintra emelkedett.

A felcsúti milliárdos mostanában nagyon belelendült a cégfelvásárlásba. Lapunk írta meg, hogy még egy vasútépítő céggel gyarapodott Mészáros Lőrinc birodalma, pedig már eddig is voltak erre specializálódott társaságok a birtokában. Nyilvános adatbázisok szerint a Békés megyei Vésztőn letelepedett Ker-Közép Kivitelező és Kereskedelmi Kft. csatlakozott még tavaly december 4-én a sikeres cégbirodalomhoz.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!