2p

Felcsúti bejegyzésű a cég, amelyik szeretné meghódítani a magyar és a balkáni piacot.

Január utolsó hetében új céget jegyeztek be Felcsúton: a Magyar Biztosítóholding Zrt-t, amely közvetlen tulajdonosa a Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. Utóbbi vállalat a falu gázszerelőjéből lett milliárdos 49 és üzlettársa 51 százalékos tulajdonában van - olvastuk a telex.hu-n.

Mészáros Lőrinc itt is erős bástyákat akar kiépíteni. Fotó: MTI/Bodnár Boglárka
Mészáros Lőrinc itt is erős bástyákat akar kiépíteni. Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Nyilvánvalóan a szintén Mészáros-érdekeltségű Magyar Bankholding a minta az 5 millió forintos alaptőkéjű új holdingnál. A portál azért is említi a Magyar Bankholdingot, mert ott is az lett, hogy "az állam és a jobboldalhoz közeli üzletemberek bankjai elkezdtek együttműködni, és szívesen összetolják az érdekeltségeiket, hogy így előbb a hazai, később a nemzetközi piac felé is kacsintgathassanak." 

Itt ugyanakkor a lap megemlíti: hiába fogják össze a NER-hez tartozó biztosítási piaci szereplőket (a Magyar Posta biztosítói, a Waberer’s, a CIG, illetve az egyelőre csak kisebbségi pakettel birtokolt Union és Aegon), akkor sem lesz kimagasló az új holding részesedése. Ugyanakkor a piacon az is hírlik, hogy az állam vagy ez a magánkör további nagy dobásra készül - tette hozzá.

Állítólag maga Mészáros Lőrinc sem szeretne lemaradni, azt, hogy a horvát turisztikai ipar luxusrészébe befektetne, nemrég maga jelentette be, ám azt, hogy a Magyar Bankholding vagy főleg a Magyar Biztosítóholding mikor indulhat el a térség országai felé, nehezebb megítélni. Ennek ellenére állítólag van ilyen terv, és sokkal nagyobb esélyt adnánk annak, hogy ezt egy regionálisan is aktív szereplő megvásárlásával teszi, mint hogy a nulláról építkezne külföldi piacokon - spekulált a portál.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!