Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Székely Sarolta Székely Sarolta

Mészárosné Kelemen Beatrix Csilla már nem Mészárosné többé - derül ki a céges papírokból. Ahogy arról is árulkodtak, hogy két hónap alatt másodjára változtatott bejegyzett lakcímén az üzletasszony.

Bő két és fél hónappal ezelőtt, szeptember első napjaiban tudatta a Mészáros-házaspár, hogy közös megegyezés alapján kezdeményezik házasságuk felbontását. A szétválás azonban már korábban elkezdődhetett, hiszen mint arról korábbi anyagunkban beszámoltunk, Kelemen Beatrix már júliusban kiszállt jó néhány, volt férjével közös cégükből, így mára csupán egyetlen érdekeltsége maradt az üzletasszonynak, mégpedig a Life TV-ért felelős Media Vivantis Kft. Igaz, emellett a mai napig vezető tisztségviselő maradt az alapvetően rendezvényszervezésre és pr-tevékenységre szakosodott Talentis Event and Media Kft.-ben (korábbi Flamingó 24 by Talentis Kft.), valamint a Puskás Sport Hotel Kft. vezetésében is megtartotta tisztségét. Utóbbi cég tulajdonosa egyébként a Mészáros Lőrinc által elnökölt "A Felcsúti Utánpótlás-neveléséért Alapítvány".

Mészáros Lőrinc és volt felesége, Kelemen Beatrix CsillaMészáros Lőrinc és volt felesége, Kelemen Beatrix Csilla

Az üzletasszony azonban nemcsak a cégeknek intett búcsút, de Felcsútnak is, hiszen két nappal a válás bejelentése előtt jegyezték be a cégpapírokba az új lakcímét a XII. kerületi Kikelet utcában. Ez az állapot azonban csak átmeneti volt, újabb változásokról árulkodik ugyanis a Media Vivantis Kft. cégkivonata.

A november 18-i bejegyzés szerint egyrészt az üzletasszony leadta volt férje nevét, így már csak Kelemen Beatrix Csillaként szerepel a céges dokumentumban, másrészt egy újabb költözésre is fény derült.

Bejegyzett lakcímként ugyanis már nem a XII. kerületi utca szerepel, hanem a pesti belváros legnyüzsgőbb része, az V. kerületi Vörösmarty tér. Az ötödik emeleti lakásról joggal feltételezhetjük, hogy egy tetőteraszos ingatlanról van szó az egyik patinás épület legfelső szintjén.

És bár a XII. kerületi ingatlannal kapcsolatban azt írtuk, hogy az a NER-elit közelének tekinthető, az V. kerületben sem akárkinek a szomszédja lett Kelemen Beatrix. Az Opten adatbázisa szerint ugyanazon az emeleten van a bejegyzett lakcíme Joshua Michael Oren Cartu-nak is, vagy ismertebb nevén Josh Cartu-nak, a kanadai származású milliárdos fenegyereknek.

A 41 éves Cartu ismert figurája a budapesti elit világának, közszereplő, Wikipedia oldala szerint “Magyarországon élő üzletember, milliomos, autóversenyző, korábbi Ferrari-pilóta és luxusautógyűjtő”. A legtöbben talán onnan ismerhetik a nevét, hogy 2014-ben az Alagútban összetört egy igen ritka, több mint 40 millió forintos sportautót, egy Bac Monót. Sőt, mint az a hvg.hu cikkéből kiderül, az állítólag Habony Árpáddal is jó viszonyt ápoló milliárdos majdnem a Salamon-szigetek tiszteletbeli konzulja lett. Cartu Magyarországon és Kanadában is rendelkezik céges érdekeltségekkel, melyekkel kapcsolatban nem biztos, hogy nyugodt éjszakái lehetnek.

A hírek szerint Cartu és fivérei vagyonukat abból szerezték, hogy különböző cégeket alapítottak és befektetőket károsítottak meg, emiatt Kanadában már eljárás indult ellenük. A kanadai felügyelet izraeli háttércéget talált, a Cartu-birodalom csápjai egy budapesti call centerig érnek, ahol szintén üzemszerűen folyt a balek befektetők beszervezése - írta még tavasszal az Index. A hírek szerint összesen 233 millió kanadai dollárt kasszírozhattak olyan módszerrel, melyet Izraelben már három éve betiltottak. Idehaza a Magyar Nemzeti Bank szorította korlátok közé a tevékenységét.

Magyarországon jelenleg két cég kötődik a nevéhez:

  • a 2017-ben létrehozott, számítógépes programozással fő tevékenységként foglalkozó Aegis Labs Kutatási és Fejlesztési Kft., mely tavaly 323 millió forintos bevételből 24 milliós veszteséget csinált,
  • valamint a szintén 2017-es alapítású, telefoninformáció fő tevékenységű ATYS-GROUP Kft., mellyel kapcsoaltban idén november elsején indult el a végelszámolás. A cégnek tavaly már egy forint árbevétele nem volt, 2018-ban viszont még 60 millió forint folyt be a kasszába, amiből 4,5 millió tiszta nyereség maradt.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.