4p

Ez a cikk Privátbankár.hu / Mfor.hu archív prémium tartalma, amelyet a publikálástól számított egy hónap után ingyenesen elolvashat.
Amennyiben első kézből szeretne ehhez hasonló egyedi, máshol nem olvasható, minőségi tartalomhoz hozzáférni, akár hirdetések nélkül, válasszon előfizetői csomagjaink közül!

A Fejér megyei település után a főváros XII. kerületében lelt otthonra Mészáros Lőrinc leendő exfelesége.

Mészáros Lőrinc és felesége a Magyar Távirati Irodán keresztül kiadott közleményben tudatta, hogy közös megegyezés alapján kezdeményezik házasságuk felbontását a bíróságon. Ahogy a bejelentéskor lapunk is felvetette, érdekes lesz megfigyelni, hogyan osztoznak meg az elmúlt évek során felhalmozott, tetemes vagyonon. A Mészáros-család ugyanis mára Magyarország legnagyobb családi gazdaságának számít: számos nagy cégben tulajdonosok közösen, és úgy is, hogy mellettük még a három gyerekük is rendelkezik valamekkora tulajdoni hányaddal.

A történet teljes lezárása biztosan sok időt fog igénybe venni, de maga a válási folyamat már jóval korábban elkezdődhetett - találtunk rá az ezt bizonyító információkra a cégpapírokban.

Mészárosné már nem Felcsúton lakik

A feleség céges érdekeltségeire rákeresve egyből szembetűnő volt, hogy bejegyzett lakcíme megváltozott: már nem egy felcsúti cím szerepel a neve mellett, hanem egy Budapest, XII. kerületi ingatlan a Kikelet utcában - ennél az utcánál egyébként akad elegánsabb is a kerületben. Egy 12 lakásos társasházba költözött át a közelmúltban - az Opten adatbázisa szerint ezt a címet ugyanis 2020. szeptember 2-án, két nappal a válás bejelentése előtt jegyezték be.

A Kikelet utca (Fotó: Google Maps)
A Kikelet utca (Fotó: Google Maps)

A háznak és a környéknek két érdekessége is van. Egyrészt a nyilvános céges adatbázisok szerint 2007 és 2009 között ebben az épületben volt bejegyzett lakcíme Huth Gergelynek, a PestiSrácok főszerkesztőjének. A másik említésre méltó tény, hogy bár a környéken nem ez tűnik a legszebb utcának, mégis a közelben több kormányzati, illetve kormányközeli személy építkezése folyik, vagy már elkészült otthona található. Többek között légvonalban 400-500 méterre fekszik az utca, ahol a miniszterelnök, Orbán Viktor lakik. Hasonló távolságra van az Istenhegyi utca is, ahol viszont Schmidt Mária "Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítványa" jutott hozzá ingyen egy addig az állam tulajdonában lévő villaépülethez.

Már júliusban kiszállt néhány társaságból

A lakóhelynél talán sokkal fontosabb, mi lesz azokkal a társaságokkal, melyekben a Mészáros-család minden tagja tulajdonos, illetve azokkal, melyeket fele-fele arányban birtokol a házaspár. Nyilván a tőzsdei társaságok vonatkozásában könnyű lesz információkhoz jutni, mivel az 5 százalékot meghaladó részesedéssel bíró tulajdonos-változásokról közleményt kell kitenniük a BÉT honlapján.

A zártkörű részvénytársaságok esetében már nehezebb a helyzet, főleg ott, ahol a cégkivonatban nem tüntetik fel a részvényeseket. Ilyen például a Talentis Group Zrt., mely rengeteg leányvállalattal rendelkezik, illetve a V-Híd Építő Zrt. is, melyekben szintén 50-50 százalékban tulajdonos a házaspár.

Van néhány olyan érdekeltsége azonban Mészárosné Kelemen Beatrixnak, melyekből már július legvégén kiszállt. A cégkivonatok tanúsága szerint július 27-étől kezdve már nem tulajdonos a folyamatosan bővülő Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft.-ben. (A társaság felíveléséről, a többségi tulajdonos Keszthelyi Erikről, valamint az önkormányzati választások után kialakult váratlan piaci fejleményekről a nyomtatott Piac & Profit magazinban olvashat részleteket.) Ezután néhány nappal, július 31-én pedig a Búzakalász 66 Kft.-ben is megszűnt az érdekeltsége.

Az viszont igen valószínűnek tűnik, hogy Mészáros Lőrinc feleségénél marad a tévés társaság, a Media Vivantis Kft. A sajtóban korábban megjelent információk szerint az Echo TV-s szerepvállalása idején megtetszett neki ez a világ, így a csatorna KESMA alá történő bekerülése után megalakuló Media Vivantissal a Life TV-ért lett felelős. Ráadásul nem is megy rosszul a szekér, mivel rögtön a cég megalapításának évében már 120 millió forintos nyereséget tudtak csinálni. Ráadásul olyan - szakmában rutinos - névvel is erősödött a cég és a csatorna, mint Hajdú Péter.

Emellett cégjegyzésre jogosult személyként továbbra is feltűnik Mészárosné Kelemen Beatrix az alapvetően rendezvényszervezésre és pr-tevékenységre szakosodott Flamingo 24 Kft., valamint a Puskás Sport Hotel Kft. vezetésében. Utóbbi cég tulajdonosa a Mészáros Lőrinc által elnökölt "A Felcsúti Utánpótlás-neveléséért Alapítvány".

A közelmúltban egy másik "ismert feleség", Rogán-Gaál Cecília kapcsán írtuk meg a cégnyilvántartások alapján, hogy válása után leadta férje, Rogán Antal nevét, és céges érdekeltségeiben már csak Gaál Cecília Ágnesként szerepel. Vélhetően Mészárosné Kelemen Beatrix esetében is hasonló formában szerezhetünk majd tudomást a válás kimondásáról.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!