<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Ez a cikk Privátbankár.hu / Mfor.hu archív prémium tartalma, amelyet a publikálástól számított egy hónap után ingyenesen elolvashat.
Amennyiben első kézből szeretne ehhez hasonló egyedi, máshol nem olvasható, minőségi tartalomhoz hozzáférni, akár hirdetések nélkül, válasszon előfizetői csomagjaink közül!

A Fejér megyei település után a főváros XII. kerületében lelt otthonra Mészáros Lőrinc leendő exfelesége.

Mészáros Lőrinc és felesége a Magyar Távirati Irodán keresztül kiadott közleményben tudatta, hogy közös megegyezés alapján kezdeményezik házasságuk felbontását a bíróságon. Ahogy a bejelentéskor lapunk is felvetette, érdekes lesz megfigyelni, hogyan osztoznak meg az elmúlt évek során felhalmozott, tetemes vagyonon. A Mészáros-család ugyanis mára Magyarország legnagyobb családi gazdaságának számít: számos nagy cégben tulajdonosok közösen, és úgy is, hogy mellettük még a három gyerekük is rendelkezik valamekkora tulajdoni hányaddal.

A történet teljes lezárása biztosan sok időt fog igénybe venni, de maga a válási folyamat már jóval korábban elkezdődhetett - találtunk rá az ezt bizonyító információkra a cégpapírokban.

Mészárosné már nem Felcsúton lakik

A feleség céges érdekeltségeire rákeresve egyből szembetűnő volt, hogy bejegyzett lakcíme megváltozott: már nem egy felcsúti cím szerepel a neve mellett, hanem egy Budapest, XII. kerületi ingatlan a Kikelet utcában - ennél az utcánál egyébként akad elegánsabb is a kerületben. Egy 12 lakásos társasházba költözött át a közelmúltban - az Opten adatbázisa szerint ezt a címet ugyanis 2020. szeptember 2-án, két nappal a válás bejelentése előtt jegyezték be.

A Kikelet utca (Fotó: Google Maps)
A Kikelet utca (Fotó: Google Maps)

A háznak és a környéknek két érdekessége is van. Egyrészt a nyilvános céges adatbázisok szerint 2007 és 2009 között ebben az épületben volt bejegyzett lakcíme Huth Gergelynek, a PestiSrácok főszerkesztőjének. A másik említésre méltó tény, hogy bár a környéken nem ez tűnik a legszebb utcának, mégis a közelben több kormányzati, illetve kormányközeli személy építkezése folyik, vagy már elkészült otthona található. Többek között légvonalban 400-500 méterre fekszik az utca, ahol a miniszterelnök, Orbán Viktor lakik. Hasonló távolságra van az Istenhegyi utca is, ahol viszont Schmidt Mária "Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítványa" jutott hozzá ingyen egy addig az állam tulajdonában lévő villaépülethez.

Már júliusban kiszállt néhány társaságból

A lakóhelynél talán sokkal fontosabb, mi lesz azokkal a társaságokkal, melyekben a Mészáros-család minden tagja tulajdonos, illetve azokkal, melyeket fele-fele arányban birtokol a házaspár. Nyilván a tőzsdei társaságok vonatkozásában könnyű lesz információkhoz jutni, mivel az 5 százalékot meghaladó részesedéssel bíró tulajdonos-változásokról közleményt kell kitenniük a BÉT honlapján.

A zártkörű részvénytársaságok esetében már nehezebb a helyzet, főleg ott, ahol a cégkivonatban nem tüntetik fel a részvényeseket. Ilyen például a Talentis Group Zrt., mely rengeteg leányvállalattal rendelkezik, illetve a V-Híd Építő Zrt. is, melyekben szintén 50-50 százalékban tulajdonos a házaspár.

Van néhány olyan érdekeltsége azonban Mészárosné Kelemen Beatrixnak, melyekből már július legvégén kiszállt. A cégkivonatok tanúsága szerint július 27-étől kezdve már nem tulajdonos a folyamatosan bővülő Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft.-ben. (A társaság felíveléséről, a többségi tulajdonos Keszthelyi Erikről, valamint az önkormányzati választások után kialakult váratlan piaci fejleményekről a nyomtatott Piac & Profit magazinban olvashat részleteket.) Ezután néhány nappal, július 31-én pedig a Búzakalász 66 Kft.-ben is megszűnt az érdekeltsége.

Az viszont igen valószínűnek tűnik, hogy Mészáros Lőrinc feleségénél marad a tévés társaság, a Media Vivantis Kft. A sajtóban korábban megjelent információk szerint az Echo TV-s szerepvállalása idején megtetszett neki ez a világ, így a csatorna KESMA alá történő bekerülése után megalakuló Media Vivantissal a Life TV-ért lett felelős. Ráadásul nem is megy rosszul a szekér, mivel rögtön a cég megalapításának évében már 120 millió forintos nyereséget tudtak csinálni. Ráadásul olyan - szakmában rutinos - névvel is erősödött a cég és a csatorna, mint Hajdú Péter.

Emellett cégjegyzésre jogosult személyként továbbra is feltűnik Mészárosné Kelemen Beatrix az alapvetően rendezvényszervezésre és pr-tevékenységre szakosodott Flamingo 24 Kft., valamint a Puskás Sport Hotel Kft. vezetésében. Utóbbi cég tulajdonosa a Mészáros Lőrinc által elnökölt "A Felcsúti Utánpótlás-neveléséért Alapítvány".

A közelmúltban egy másik "ismert feleség", Rogán-Gaál Cecília kapcsán írtuk meg a cégnyilvántartások alapján, hogy válása után leadta férje, Rogán Antal nevét, és céges érdekeltségeiben már csak Gaál Cecília Ágnesként szerepel. Vélhetően Mészárosné Kelemen Beatrix esetében is hasonló formában szerezhetünk majd tudomást a válás kimondásáról.