3p

Úgy tűnik, az energiaipar lesz az, ami eddig az építőipar volt.

Az elmúlt bő évtized eredményeként ma már talán nincs is olyan jó kormányközeli kapcsolatokat ápoló vállalkozó - vagy a kabinettel üzleti kapcsolatban álló személy -, akinek ne lenne az építőipar valamely részterületén tevékenykedő cége. Az elmúlt hetek, hónapok tapasztalatai alapján azonban egy új trend kezd kirajzolódni idehaza, és az építőipar csillaga kezd leáldozni. Hogy ez a trend mennyire van összefüggésben például az elakadt uniós forrásokkal és a leállított állami beruházásokkal, azt nem tudni. Az azonban tény, hogy az Orbán-kormány új, energiaiparra irányuló fókusza a NER-vállalkozók fejében is új ötleteket szült.

Azok után, hogy Mészáros Lőrinc számos érdekeltsége között több is akad, mely az energiaiparban, -piacon van jelen, az ügyvédje is úgy döntött, megpróbál rácsatlakozni napjaink új trendjére - már ami a gazdasági érdekeltségek tevékenységi körét illeti.

Első ránézésre egy tőle meglehetősen távol álló területen kívánja megvetni a lábát a sajtóban a felcsúti milliárdos ügyvédjeként ismertté vált Kertész József. A legforróbb nyári hetekben ugyanis eldöntötte, hogy bővíti a céghálóját és augusztus elsején Trashure Holding Zrt. néven megalapította új társaságát, amit a cégbíróság nagyon gyorsan, már augusztus 4-én be is jegyzett.

Az 5 millió forintos törzstőkével létrehozott cég főtevékenységi köre villamosenergia-termelés, de emellett számos más, az ágazathoz kapcsolódó tevékenységet is bejegyeztetett a cégkivonatba. Egyebek mellett foglalkozhat a cég még

 • villamosenergia-szállítással,
 • gázgyártással,
 • gázelosztással,
 • gázkereskedelemmel,
 • szennyvíz-gyűjtéssel, annak kezelésével,
 • veszélyes hulladék gyűjtésével,
 • hulladék-újrahasznosítással,
 • közúti áruszállítással,
 • mérnöki tevékenységgel, műszaki tanácsadással,
 • zöldterület-kezeléssel.

Az energiaipar lesz az új építőipar? Fotó: Depositphotos
Az energiaipar lesz az új építőipar? Fotó: Depositphotos

A cég operatív irányításáért maga Kertész József a felelős egy személyben, míg tulajdonosként az egyik érdekeltségét, a saját tulajdonú ingatlan adásvételével foglalkozó UIB Zrt.-t nevezte meg. Székhelyként pedig azt a Mozsár utcai irodaházat jegyezték be, ahol egyebek mellett a Fidesz kedvenc őrző-védő cégét bekebelező Prime Multi Magántőkealap és Prime Multi Zrt. is megtalálható.

Kertész József ezzel a céggel egy teljesen új terület felé mozdult el. Eddigi öt közvetlen tulajdonában lévő társasága ugyanis teljesen más területen tevékenykedik:

 • 2021 eleje óta az övé az egri focicsapat,
 • 2020 óta a legnagyhatalmúbb ember a magyar médiában, hiszen a KESMA alapítója felett diszponál,
 • a pénzügyi területen működő cégei mellett pedig tavaly év végén többségi tulajdont szerzett az egykori államtitkár, Boros Anita szépségápolással foglalkozó vállalkozásában is.

(Székely Sarolta szerzői oldala itt érhető el.)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!