3p

Egy viszonylag friss alapítású, ám mégis ígéretes cég került előbb Mészáros Lőrinc ügyvédjének egyedüli tulajdonába, majd két üzlettárssal osztozva.

Újabb céggel és újabb területtel gyarapította nemrég a Mészáros Lőrinc ügyvédjeként is ismertté vált Vörös József az üzleti érdekeltségeit. Ezzel a nevéhez köthető gazdasági társaságok száma háromra emelkedett. 

Egy hónappal ezelőtt, 2023. március 3-án ugyanis teljes mértékben a tulajdonába került egy kicsivel több mint egy évvel ezelőtt alapított cég, az üllői székhellyel rendelkező PR-Cooling Kft.

A társaságot 2021. december 22-én alapították és hat nappal később már be is jegyezte a cégbíróság. Az első teljes évére pedig abszolút nem lehet panasz az éves beszámoló alapján. A cég főtevékenysége elektronikus háztartási cikk nagykereskedelme, de emellett víz-, gáz-, fűtés-, légkondicionáló-szereléssel, egyéb épületgépészeti szereléssel és szerszámgép-nagykereskedelemmel is foglalkozhat. 

dr. Vörös József (balra) és Takács Mihály a Puskás Akadémia igazgatója. Fotó: PFLA
dr. Vörös József (balra) és Takács Mihály a Puskás Akadémia igazgatója. Fotó: PFLA

A cég alapítója az üllői Kiss Irén - aki egyébként a tulajdonosi szerkezet átalakulása óta is felel a cég operatív irányításáért -, Schmidt Roland, valamint a nyírbátori Zsizinátor Kft. Utóbbi társaság a helyi Kövér Attila tulajdonosa, aki nem más, mint a Zsozéatyaként ismertté vált népszerű gamer, steamer, internetes sztár, akinek ma már saját kocsmája és energiaitala is van. 

A PR-Cooling Kft. 2022-es, első teljes éve alapján elég jól "berobbant", hiszen rögtön 126 millió forint árbevételre tettek szert, igaz, a költségek is hasonló szinten alakultak, így végeredményben majdnem 6 millió forintos veszteséggel zárta az évet. A veszteséges első év azonban egyáltalán nem rendkívüli egy induló vállalkozásnál, hiszen általában el kell telnie egy pár évnek, mire a tevékenység nyereségessé válik. 

Nos, Vörös József március eleje óta ezt a céget tudhatja az érdekeltségi körében. Az viszont már a cégbíróságra benyújtott papírokból derül ki, hogy egy, a korábbi tulajdonos felé fennálló tartozás miatt, már kölcsönt is kellett adnia a társaságnak. Igaz, ez jó eséllyel a tulajdonszerzés feltétele is lehetett. A PR-Coolingnak ugyanis vissza kellett fizetnie a Zsizinátor Kft. által korábban kapott 20 millió forintos kölcsönt, amit Vörös József bocsátott - adott szintén kölcsön - a társaságnak.

Alig telt el azonban néhány nap Vörös tulajdonszerzése után, rögtön átalakult a tagok összetétele. A kereken 3 millió forintos törzstőke megosztásával ugyanis két társtulajdonos érkezett a céghez: az üllői Szabó Péter, aki az ügyvezető, Kiss Irén fia, valamint Schmidt Roland, aki március 3-ig, Vörös érkezéséig szintén tulajdonosa volt a PR-Coolingnak. Így március 14-étől kezdve 

  • Vörös József 34, 
  • Szabó Péter 33
  • és Schmidt Roland szintén 33 százalékban birtokolja a társaságot.

Igaz, ez az átalakulás még bejegyzés alatt áll a cégkivonatba.

Vörösnek egyébként ez a harmadik gazdasági érdekeltsége. 2015 óta tulajdonosa a VRS-Gold Kft. néven működő, egyéb szakmai, tudományos, műszaki tevékenységgel főtevékenységként foglalkozó társaságnak, melynek az elmúlt öt évben nulla forint árbevétele és minimális ráfordítása volt, így gyakorlatilag alvócégnek is tekinthető. 2021 januárja óta pedig a salgótarjáni focicsapat mögött álló Sportzal Kft. kisebbségi tulajdonosa (a többségi tulajdonos a nevével is fémjelzett ügyvédi iroda). Gazdasági érdekeltségein túlmenően Vörös József a budapesti Postás Sport Egyesület elnökeként is feltűnt, melyről a legutóbbi hírek csődközeli állapotról szóltak. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!