<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Segítenek a menekülteknek.

Szálláshellyel, tartós élelmiszerrel, logisztikai eszközzel és fertőtlenítőszerekkel támogatja az ukrajnai háború elől menekülőket karitatív szervezeteken keresztül a Mészáros Csoport és az OPUS GLOBAL Nyrt - adta hírül az MTI a két cég szerdai közleményére hivatkozva.

Előzőleg erős kritikák érték a vállalatokat amiatt, hogy napokig nem nyitották meg a szálláshelyeket és nem lehetett tudni arról, hogy segítenek-e, s igen, akkor milyen módon. Lapunk az egyik érintett budapesti hotelnél még múlt hét csütörtökön igyekezett információkat szerezni erről, de a hotel zárva volt.   

A két cég szerdai közös közleménye szerint az ukrajnai háború kitörése óta folyamatosan egyeztetnek a magyarországi karitatív szervezetekkel. Az OPUS GLOBAL Nyrt.-hez tartozó Hunguest Hotels Zrt. az elkövetkező egy hónapra - mintegy 112 millió forintos felajánlása keretében - megnyitotta budapesti szállodáit a háborús menekültek előtt. A két hotelben egyelőre a következő egy hónapban 360 embert tudnak befogadni, akiknek a szállás mellett napi egyszeri meleg étkezést is biztosítanak ingyenesen - írták, tudatva: a Magyar Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül péntek óta 116 menekültet helyeztek el.

Sok ezer ukrajnai gyerek is érkezik folyamatosan Magyarországra. Fotó: MTI/Balogh ZoltánSok ezer ukrajnai gyerek is érkezik folyamatosan Magyarországra. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Kiemelték: a menekültek befogadásáért sem a Hunguest Hotels Zrt., sem a tulajdonos OPUS GLOBAL Nyrt. nem vesz igénybe állami kompenzációt, sem más szervezetektől ellentételezést.

A Mészáros Csoport és az OPUS GLOBAL Nyrt. leányvállalatai a Magyar Vöröskereszten keresztül élelmiszereket és fertőtlenítőszert is juttatnak a menekülteknek. A vállalatcsoport saját termékekből álló adományában megtalálható ásványvíz, üdítő, hús szárazáru, méz és fertőtlenítőszer, amelyeket a Gallicoop Zrt., a Vivienvíz Kft., a KALL Ingredients Kft. bocsát rendelkezésre. Mindemellett az OPUS-TIGÁZ Zrt. a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet kérésére egy 2 tonna teherbírású targoncát bocsát a szervezet rendelkezésére logisztikai kapacitásuk növeléséért - ismertették.

Emlékeztettek, hogy a két cég tavaly a karitatív célokra fordított támogatásai meghaladták az 1,4 milliárd, az elmúlt öt évben pedig az 5,1 milliárd forintot.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.