2018. február 27. 10:39

Természetesen európai uniós pénz is van az elnyert megbízásban.

Az eredetileg becsült összegnél ötödével drágábban végezheti el az észak-magyarországi településeken a szennyvízelvezetési munkálatokat a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó vállalkozás konzorciumban - derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből.

Mészáros Lőrinc újabb zsíros megrendeléshez jutott Mészáros Lőrinc újabb zsíros megrendeléshez jutott

Az M-E 2020 Konzorcium, azaz a felcsúti bejegyzésű Mészáros és Mészáros Kft. az Euroaszfalt Építői- és Szolgáltató Kft.-vel közösen kapta meg a megbízást, megelőzve a Swietelsky Magyarország Kft.t, a Penta Kft.-t és a Hódút Kft.-t.

A konzorcium - amelynek nevében a 2020-as szám akár azt az időpontot is jelentheti, ameddig a magyar vállalkozások könnyen hozzáférhetnek uniós pénzekhez, mert utána az új eu-s költségvetési ciklusban már más szabályok szerint történhet a források elosztása - összesen nettó 10 661 600 000 forintért végzi el a munkát. A 14 észak-magyarországi települést érintő beruházás eredeti becsült költsége 8 796 400 005 forint volt, vagyis Mészárosék 21 százalékkal drágábban szerződtek, mint amennyit erre szántak a megrendelők korábban.

Az értesítőben megjelent közleményből az is kiderül, hogy a beszerzés európai uniós alapokból finanszírozott projekttel kapcsolatos, vagyis közösségi pénzből valósul meg. Erre szokta azt mondani az unióval szemben egyébként kíméletlenül kritikus magyar kormány, hogy ez nem az unió pénze, hanem ez jár Magyarországnak, cserébe a piacainkért, amelyeket a csatlakozással megnyitottunk a nyugati cégek előtt.

Mészáros Lőrinc tőzsdei érdekeltségei az elmúlt napokban gyengén szerepeltek, ami vélhetően összefüggésbe hozható a hétvégi hódmezővásárhelyi választás eredményével, a fideszes jelölt vereségével. Azonban a gyorsan gazdagodó vállalkozónak a jelek szerint nincs ideje ezen keseregni, mert teljesítenie kell az újabb és újabb megrendeléseket.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.