TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Természetesen európai uniós pénz is van az elnyert megbízásban.

Az eredetileg becsült összegnél ötödével drágábban végezheti el az észak-magyarországi településeken a szennyvízelvezetési munkálatokat a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó vállalkozás konzorciumban - derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből.

Mészáros Lőrinc újabb zsíros megrendeléshez jutott Mészáros Lőrinc újabb zsíros megrendeléshez jutott

Az M-E 2020 Konzorcium, azaz a felcsúti bejegyzésű Mészáros és Mészáros Kft. az Euroaszfalt Építői- és Szolgáltató Kft.-vel közösen kapta meg a megbízást, megelőzve a Swietelsky Magyarország Kft.t, a Penta Kft.-t és a Hódút Kft.-t.

A konzorcium - amelynek nevében a 2020-as szám akár azt az időpontot is jelentheti, ameddig a magyar vállalkozások könnyen hozzáférhetnek uniós pénzekhez, mert utána az új eu-s költségvetési ciklusban már más szabályok szerint történhet a források elosztása - összesen nettó 10 661 600 000 forintért végzi el a munkát. A 14 észak-magyarországi települést érintő beruházás eredeti becsült költsége 8 796 400 005 forint volt, vagyis Mészárosék 21 százalékkal drágábban szerződtek, mint amennyit erre szántak a megrendelők korábban.

Az értesítőben megjelent közleményből az is kiderül, hogy a beszerzés európai uniós alapokból finanszírozott projekttel kapcsolatos, vagyis közösségi pénzből valósul meg. Erre szokta azt mondani az unióval szemben egyébként kíméletlenül kritikus magyar kormány, hogy ez nem az unió pénze, hanem ez jár Magyarországnak, cserébe a piacainkért, amelyeket a csatlakozással megnyitottunk a nyugati cégek előtt.

Mészáros Lőrinc tőzsdei érdekeltségei az elmúlt napokban gyengén szerepeltek, ami vélhetően összefüggésbe hozható a hétvégi hódmezővásárhelyi választás eredményével, a fideszes jelölt vereségével. Azonban a gyorsan gazdagodó vállalkozónak a jelek szerint nincs ideje ezen keseregni, mert teljesítenie kell az újabb és újabb megrendeléseket.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.