2p

2024. április 1-jétől Vladimir Gnjidić tölti be a METRO Magyarország vezérigazgatói pozícióját, aki a februárban a METRO Ausztria élére kinevezett Thierry Guillon-Verne-t követi a poszton. 

Vladimir Gnjidić 2011 novembere óta dolgozik a Metro csoportnál. Karrierjét a cég horvátországi leányvállalatánál kezdte, ahol beszerzésért felelős igazgatótanácsi tagként szerzett tapasztalatot, majd kereskedelmi igazgatói pozícióba került. 2019-től a Metro AG cseh tagvállalatánál, a Makro Csehországnál különböző igazgatósági pozíciókat töltött be a kereskedelmi területen, legutóbb az értékesítésért és az üzemeltetésért felelt - közölte lapunkkal a vállalat.

A METRO Magyarország öttagú Igazgatótanácsában két nemzetközi felsővezető foglal immár helyet, mivel március 1. óta Marijana Racic látja el a gazdasági igazgatói feladatait. Ő a szerbiai leánycégtől érkezett, ahol ugyanezt a pozíciót töltötte be. A magyar leányvállat  igazgatótanácsában Kápolna Beáta beszerzési igazgató, Kaszás Helga People and Culture igazgató, valamint Tóth-Korom Péter értékesítési és üzemeltetési igazgató foglalnak még helyet. 

Az új felsővezetők érkezésével az áruházlánc 2021-ben meghatározott nagykereskedelmi stratégiájának megvalósítása újabb fázisához érkezik.  A hatékonyság növelését célzó áruházátalakítások hamarosan lezárulnak.
 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!