<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Amennyiben a keresőoptimalizálás a munkád része, a horgonyszöveg - angolul anchor text - megfelelő alkalmazása elengedhetetlen ahhoz, hogy sikeres legyél.

Kezdjük az elején!

A horgonyszöveg egy jellemzően kék színnel jelölt szöveg, melyre ha rákattintunk, akkor megnyílik egy oldal. A színe miatt elkülönül a szöveg többi részétől, így könnyen észrevehető. Akkor sikeres a horgonyszöveg, ha minél többen rákattintanak. 

Az anchor text a keresőmotorok munkáját is segíti. Nagyon fontos, hogy olyan szavakat válassz a hivatkozás hordozójának, melyek tökéletesen illenek a környezetükbe, ne legyen erőltetett!

Anchor text variációi

Többféle típust különböztetünk meg annak alapján, hogy milyen kifejezéseket, címeket tartalmaznak. Ezeket tekintjük át most pontokba szedve:

- Amennyiben a hivatkozás horgonyszövege a márka neve, akkor márkanévről beszélünk.

- Sok esetben a horgonyszöveg maga a kattintható URL cím.

- A webhely neve is lehet egy horgonyszöveg, de egy cikk vagy aloldal címét is megadhatjuk.

- Pontos vagy részleges egyezésű kulcsszavak is lehetnek, illetve kapcsolódó kulcsszavak, ebben az esetben a kulcsszó közvetlenül kapcsolódik a megcélzotthoz.

- Általános szavak is lehetnek, például “kattints ide”.

Hogyan használd a horgonyszövegeket?

A horgonyszöveg aranyat ér a keresőoptimalizálásban, mert pontosan célozhatod a linkjeidet. Viszont ha erőltetetten használod, akkor pont ellenkező hatást érhetsz el vele. Fontos, hogy a természetes hatásra kell törekedni.

Ügyelj rá, hogy pontos legyen, és jelentést hordozzon a szöveg! A linket mindig húzd alá, jelöld más színnel, a lényeg, hogy vizuálisan kiemelkedjen a szövegkörnyezetből! Ne legyen nagyon hosszú, maximum pár szóból álljon, persze kivételt képez a márkaneved vagy az, ha egy cikknek a címét linkeled!

Mivel a Google kedveli a márkaneves horgonyszövegeket, ezért az a legbiztonságosabb, ha a leggyakrabban a márkád nevét választod. A legnagyobb brandek is előnyben részesítik ezt a típust. A SearchBar ajánlása az, hogy az anchor text 50%-a legyen branded, azaz márkázott.

Anchor textként használhatod a honlapod címét is, hiszen ez természetes hatást kelt, bár nem annyira menő kinézetre. Ezért inkább csupán 10%-ban javasolt használni.

A részleges egyezésű anchor text már tartalmazza a kulcsszót, de csak a horgonyszöveg részeként. Az ilyen formában történő elhelyezés befolyásolja a helyezést, azonban csupán 15%-ban javasolt a használatuk. A minőséget tartsuk szem előtt a mennyiséggel szemben!

A legerősebb, a pontos egyezésű kulcsszavas horgonyszöveg sokat jelent a helyezésünkben. Ennek ellenére csak 15%-ban használjuk, és alaposan gondoljuk át, hogy mikor alkalmazzuk!

Mindegyik típus más erővel bír, ezért körültekintően válaszd ki a megfelelőt! Figyelj az egészséges arányok betartására is! Az Ahrefs vagy Semrush eszközökkel könnyedén tudod magad is ellenőrizni a horgonyszövegek arányait.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.