<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mikor felújítjuk a meglévő fürdőszobánkat vagy egy teljesen újat tervezünk, jól át kell gondolnunk, mi mindennek kell majd hely. Az alapterület persze sok mindenben befolyásolja a végeredményt, ám a legfontosabb fürdőszobai elemekről nem szabad elfeledkeznünk. Mik ezek?

 

  1. Fürdőkád vagy zuhanyzó

Az egyik legfontosabb kérdés, hogy a fürdéshez mit fogunk igénybe venni: kádat vagy zuhanyzót? Ennek eldöntése leginkább a rendelkezésre álló hely függvénye, ne döntsünk azonban elhamarkodottan! Kis alapterületű fürdőszobában is elhelyezhető ugyanis kád. Nézzünk szét a neten ötletek merítéséhez: a Homeluxnál kapható sarokkád például kiváló választás lehet, de ugyanitt aszimmetrikus kádakat is kínálnak, melyek szintén kicsi helyiségekbe valók. 

Nem kell lemondani az álmainkról tehát, kreatív megoldásokkal igényeinknek megfelelően is berendezhetjük a fürdőszobát.

  1. WC és mosógép

Ennek a két dolognak az elhelyezése is sokszor vitatéma: helye van-e a WC-nek és a mosógépnek, szárítógépnek a fürdőben? Helyhiány miatt gyakran ez esetben is kompromisszumra kényszerülünk. 

Ha nem tudjuk különválasztani a toalettet a fürdőhelyiségtől, akkor törekedjünk valamiféle válaszfalat beépíteni a kád vagy tusoló és a WC közé! Így esztétikusabb és higiénikusabb is lesz a fürdőszoba.

A mosógép, szárítógép a nagyobb lakásokban ma már egy elkülönített részen, a mosókonyhában kap helyet. Ebben az esetben még nagyobb hely jut a fürdőszobában a hasznos kiegészítőknek. Ha azonban mégis itt kényszerülünk mosni, gondoljuk át jó alaposan, hova fogjuk leengedni a vizet: fürdőkádba vagy szennyvízkiállással elvezetjük? 

És ne feledkezzünk meg a szennyestartóról sem: ez is helyet foglal, ám a mosógép közelében kell elhelyeznünk!

  1. Bojler vagy gázkazán

Egy szépen berendezett fürdőszoba esztétikai képét elronthatja egy oda nem illő bojler vagy gázkazán, azonban praktikusság szempontjából ennek a dolognak a fürdőszobában van a helye. Minél közelebb helyezzük el ugyanis a csapokhoz a meleg vizet adó berendezést, annál inkább csökken a hőveszteség. 

Gyakran a fürdőkádak vagy a mosógépek fölé kerül a gázkazán, ami kevésbé zavaró a mindennapi teendők, a reggeli készülődések során. Szakemberek tanácsát is kérjük ki az ügyben, hova érdemes felszerelni a szerkezetet, és tartsuk be a karbantartásra vonatkozó utasításokat! 

  1. Fürdőszobai szekrények, polcok

A fürdőszoba nemcsak fürdésre lesz használva, hanem a reggeli tisztálkodás, borotválkozás vagy sminkelés, fésülködés, fogmosás is itt zajlik. Ezekhez a tevékenységekhez azonban bizonyos tárgyakat itt kell tárolnunk, éppen ezért polcokra, fürdőszobai szekrényekre is szükségünk lesz a mosdókagyló mellett.

A Homelux webáruházban ezek is kaphatók, sőt, nagyon sokféle kivitelben található itt polc, fogas, pohártartó, de még tárolódoboz is. 

Gondoljunk a törölközőszárítóra is, ezt is érdemes beszereznünk!

Ha gyerekek is vannak, akkor fellépők, kapaszkodók is kellenek, ezekről se feledkezzünk meg!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.