3p

Építkezés, felújítás vagy átalakítás? Mielőtt bárminek is nekifognánk, mindent alaposan meg kell terveznünk, nem beszélve arról, hogy a költségvetést is minél pontosabban meg kell határoznunk. 

Egy építkezésnél kikerülhetetlen a profi szakembergárda, kezdve a projektvezetővel és az építésszel, akiknek a tervei alapján könnyebben kalkulálhatunk az anyagiak terén is. 

Ám amikor felújításról vagy átalakításról van szó, pláne ha mi magunk, a saját szakállunkra bízzuk meg a hozzáértőket, illetve saját kezűleg szeretnénk kivitelezni a feladatot, akkor már előfordulhat, hogy kimarad néhány hozzávaló, amely nélkül azonban nem boldogulhatunk. De hogyan fogjunk akkor neki?

Kezdjük az eszközökkel!

Ha olyan bátrak vagyunk, hogy mi magunk belevágunk a projektbe, alighanem bírunk már legalább egy kisebb tapasztalattal ezen a téren, ez pedig azt fogja jelenteni, hogy néhány eszközzel is nagy valószínűséggel rendelkezünk. Amire pedig ezek mellett szükségünk lehet, azt a Józan Kft. minőségi szerszámainak kínálatából akár otthon, a kanapén ülve is megrendelhetjük.

Azért is előnyös az online rendelés, mivel nyugodt körülmények között tudjuk végignézni mindazt, amire majd szükségünk lesz az adott munkához. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy van-e a konkrét eszközből már a garázsban vagy a műhelyben, nyugodtan leellenőrizhetjük, mielőtt felesleges kiadásokat vennénk a nyakunkba. Ugyanígy összeírhatjuk a tervezett költségeket is, hiszen mindennek pontosan látjuk a vételárát.

A szerszámigényünk aszerint fog változni, hogy éppen milyen feladatot szeretnénk elvégezni. Egészen másra lesz szükség amikor szigetelni akarunk, amikor gipszkartonnal fogunk dolgozni, illetve a burkolást szeretnénk felújítani, vagy csak ki fogjuk festeni az otthonunkat. Jó ötlet kapcsolódó blogokat olvasgatni, de a munkát bemutató videók is segítséget jelenthetnek majd a felkészülésben.

Az alapanyagok beszerzését is gondoljuk át!

Ahelyett, hogy nagyjából vagy kerekítve határoznánk meg a szükségleteket, inkább számoljuk ki pontosan a felületek méretét. Természetesen az nem baj, ha egy kicsit túltervezzük magunkat, hiszen így elkerülhetjük az olyan problémákat, hogy pont egy kicsi hiányozna a befejezéshez, s emiatt nem fogunk tudni aztán haladni. Előfordulhat, hogy felborul egy festék, kiömlik a maradék, vagy egy picit javítani szeretnénk még a munka végeztét követően, hogy tökéletes legyen a végeredmény. Ilyenkor is jó, ha akad még egy adag a szükséges alapanyagból.

A kiegészítők is fontosak!

Szintén számolni kell anyagilag azzal, hogy van rengeteg olyan hozzávaló, amivel szebbé vagy tartósabbá tehetjük a munkánk gyümölcsét. Ez nagyon sokféle dolog lehet, például a feszültségmentesítő lemez amikor burkolunk, vagy kenhető szigeteléshez a sarkokba szükséges szalag, amivel elkerülhetjük a hőhidak kialakulását. 

Emellett a megfelelő rögzítést szolgáló csavarok, dűbelek jelentősége is sokkal nagyobb annál, mint gondolnánk. Ha odafigyelünk a részletekre, valóban jó munkát végezhetünk.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!