Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Márkázott tartalom

Ha utólag találnánk fontosnak vagy adódna lehetőségünk otthonunk hőszigetelésére, nincs megoldhatatlan. Ma már számos korszerű, környezettudatos homlokzati szigetelés áll rendelkezésre, amellyel akár 30%-kal csökkenthetjük a fűtési költségeket és energiát takaríthatunk meg.

Mi a helyzet az öreg házakkal?

Öreg ház nem feltétlenül rossz ház. A hőszigetelés azonban szinte minden esetben sarkalatos pont. Hála a modern technológiáknak, az építőanyagok egyre több problémára nyújtanak megoldást, így bátran kezdhetünk felújításba. Egy öreg ház esetén könnyen javítható a hőháztartás, mivel ismerjük a kritikus pontokat, ahol szökik a hő. Régi, például B30-as téglaházaknál a hőátbocsátás 1,2W/m2K-nél is magasabb lehet. Ez a szám jelentősen csökkenthető, így az utólagos hőszigeteléssel már tettünk is egy lépést a komfortosabb otthonért.

Milyen építőanyagok közül választhatunk?

Ki ne szeretne egy esztétikailag is szép és energetikailag is tökéletesen funkcionáló házat?

Mindenesetre bármilyen homlokzati szigetelést válasszunk, ha van választék, vannak különbségek is. Nézzük a két legelterjedtebb szigetelőt, melyet utólagos szigetelésre is használnak. A polisztirol (hungarocell) lapokból, az 1 X 0,5 m-es táblaméretű és 8-15 cm-es vastagságú lapokat használják a leggyakrabban. Hőszigetelése a polisztirol golyók (hungarocell golyók) belsejében lévő oxigénnek köszönhető.

A jelzéseket mindig figyeljük! A homlokzati hőszigeteléshez használható expandált polisztirol lapokat (EPS80) gyárilag külön jelzéssel, piros csíkkal látják el. Ezt a típusú szigetelőanyagot gyártás után pihentetik, miközben végbemegy egy természetes zsugorodás, így a szigetelési munkák során felhasznált homlokzati hungarocell lapok a falon már nem repedeznek meg.

A kőzetgyapot is remek választás lehet. Egy sűrű, szálas anyagszerkezetű, vulkanikus kőzetből, bazaltból gyártott anyagról van szó. Tetők, padlók, födémek szigetelésénél használják leginkább. Kiemelendő a hangszigetelő tulajdonsága, ezért lépésszigetelőnek, illetve forgalmas út mentén lakóknak ajánlják. Vízzáró tulajdonsága azoknak kedvez, akiknél már okozott gondot a penészedés vagy előfordul asztmás családban.

A hatékony hőszigetelés feltétele az időtálló homlokzat

A sikeres szigetelést követően a ház homlokzatának minősége legalább olyan fontos. A tartós homlokzatnál megvalósul a télen fűt, nyáron hűt elve. Egy rossz kivitelezés azonban az egyéb környezeti hatásokkal együtt, úgy mint időjárás, nedvesség, öregedés, meghiúsíthatják az igen fontos hőszigetelést. A befejező munkafolyamatnál a vakolás és festés tartósságának ugyanúgy kiemelkedő szerepe van.

Mielőtt döntést hozunk, mindkét esetben gondoljuk át a fenti szempontokat. Összevethetünk árakat és kereshetünk akciós oldalakat. 

A Hozo hőszigetelés webáruház egy jó tájékozódási pont lehet azok számára, akik ilyen téren terveznek felújítást.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.