<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A kertészkedés örömét gyakran beárnyékolhatja az újra és újra megjelenő gaz, valamint a terményeket csócsáló kártevők is. Emiatt érdemes megfelelően gondoskodni a védelemről akár csapdák, akár talajtakaró fóliák, például geotextília segítségével. Lássuk most, mit érdemes tudni erről a hasznos anyagról!

Hatékony gyomirtás

A gazok, gyomok megjelenése nemcsak az összképet rontja el, hanem akár kárt is tehet növényeinkben. Éppen ezért különböző módszereket alkalmazva próbálunk megszabadulni tőlük. Gyakori a gyomirtók használata, amely azonban egy költséges és kimondottan nem környezetbarát módszer. 

Ezzel ellentétben a Mentool oldalán elérhető geotextíliák hatékony védelmet nyújtanak, megóvva a növényeket a gyomosodástól és plusz védelmi vonalat alkotnak számukra a hideg és a meleg ellen. A gaz visszaszorításában folytatott harc során jól jön ez a plusz réteg, amely könnyen kezelhető, esztétikus ágyást eredményez.

Érdemes tudni, hogy a geotextília és az agroszövet nem ugyanaz. Bár az utóbbi szintén hasznos a gyomok visszaszorítása során, egy jóval merevebb és nehezebben kezelhető anyag, mint az előbbi.

Fagyok és hőség elleni védelem

A tavaszi hónapok során sok kertész aggódik a váratlanul érkező fagyoktól, amelyek rengeteg kárt tehetnek a növényekben. Ugyanez jellemző a nyári forróságra is, amikor egy kis csapadékért imádkozva reménykedünk, hogy túlélnek a kert zöld lakói.

A geotextíliák használatával mindkét szituációban sokat segíthetünk, hiszen ez a nagyszerű anyag hőszigetelő képességével a nagy melegben és a hidegben is jól ellenáll. Az anyag megakadályozza a talaj gyors lehűlését és átforrósodását, ezért sok fejfájástól megkímélheti a kerttulajdonosokat.

Az anyagot előkertekbe, balkonládákba, veteményesbe és díszágyásokba is bátran rögzíthetjük, a folyamat pedig nem igényel semmilyen speciális szaktudást. A méterre vágható anyag pedig jelentősen megkönnyíti a dolgunkat, hiszen már az általunk meghatározott terméket kapjuk, és nem kell a vágással foglalkoznunk otthon.

Talajrétegek elválasztása

A geotextília nagyszerű segítséget nyújt a különböző talajrétegek elválasztásában is. Ez pedig jelentősen megnövelheti a növények élettartamát, és esztétikai szempontból is igen mutatós végeredményt kaphatunk. Olyan esetben lehet erre szükség, ha például útépítésnél meg szeretnénk akadályozni a kőzúzalék és a talaj keveredését. A segítségével megtartható a talajszerkezet, mely tartósan ellenáll.

Ehhez szükséges megfelelő pH értékű és összetételű földkeverék beszerzése is, melyeket az érintett területre szükséges leszórni. Így elkerülhetjük, hogy az egész kertben le kelljen cserélni a talajt, mely igencsak költséges procedúra lehet. Az ültetéshez pedig érdemes meleg időszakot választani, hogy biztosan túléljék a csemeték a költözést.

Óvd meg növényeidet nagyszerű minőségű geotextíliával, melyet beszerezhetsz a Mentool széles kínálatából!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.