3p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Megoszlanak a vélemények a bársonyosan puha hosszú szálú shaggy szőnyegről. Az egyértelmű, hogy nagyon szép és komfortos, ezért mindenki imádja. Abban azonban nem mindenki ért egyet, hogy a lakásában szívesen látná-e. Miért? Egyszerű oka van.

A shaggy szőnyeg nagyon kényes, nehezen kezelhető, bonyolult a karbantartása, a takarítása. Vagy mégsem? Mi van akkor, ha ez csak egy nézőpont, amit valaki egyszer hajlandó volt elhinni, és azóta is terjed az emberek között?

A shaggy szőnyeg valójában egyszerűen karbantartható

Egyáltalán nem kell megijedni ettől a típustól, hiszen valójában egyszerűen tisztítható, csak egy icipicivel igényel több gondoskodást, mint rövidebb szálú társai. Ha pedig jól választjuk meg a helyét is, ha nem olyan szobába tesszük, ahol extra igénybevételnek is ki van téve, akkor egészen biztosan hosszan élvezhetjük az általa nyújtott maximális kényelmet.

A shaggy szőnyeg annyira kedvelt lett, mint hajdanán a perzsa szőnyeg. Igazából kiszorította a piacról, mert nagyon esztétikus, modern és praktikus darab. A nevének eredeti jelentése: bolyhos, bozontos. Ebből már láthatjuk, miért kapta ezt az elnevezést, és miért annyira népszerű.

A bohókásan hosszúkás szálak elképesztően kényelmesek. Ha mezítláb járunk rajta, már az is nagyon felemelő érzés, de nyugodtan le is heveredhetünk. A Szőnyeg textil webáruház rengeteg méretben, színben és mintával kínál shaggy szőnyegeket. Mindegyik magával ragad minket puhaságával, melegségével, vastagságával.

Gyakorlati tippek a shaggy szőnyeg tisztításához

Akkor el is érkeztünk a sarkalatos ponthoz a témában, mégpedig a shaggy szőnyeg takarításához. Mint már említettük, sokan gondolják azt, hogy önmagában lehetetlen tisztán tartani ezt a típust, rögtön tönkremegy, ha valami szennyeződés éri. Ez azonban nem így van, mindenki megnyugodhat. Nézzük meg, hogy milyen módszereket érdemes bevetni!

A gyakori porszívózás nem ajánlott, legfőképpen nem erős fokozaton. Inkább rázzuk ki a shaggy szőnyeget, de használhatunk ruhahengert is. Ha ragaszkodunk a porszívóhoz is, akkor tegyük azt gyengéd programon, különben roncsolódhat a textúra.

Puha ronggyal és folttisztító szerrel tudjuk eltávolítani a makacs foltokat, viszont két fontos dolgot itt is észben kell tartani. Az egyik, hogy soha ne hagyjuk megszáradni a szennyeződést, hiszen úgy már nehéz vagy egyenesen lehetetlen lesz sérülés nélkül eltávolítani. A másik aranyszabály, hogy ne áztassuk el az anyagot! Ha ezekre odafigyelünk, garantáltan tartós marad a szőnyegünk.

Ideális választás

Ha még mindig nem győztünk meg, akkor foglaljuk össze, hogy miért is érdemes shaggy szőnyeget vásárolni!

A legfontosabb érv az mellette, hogy rendkívül mutatós. Egy nagyobb méretű hosszú szálú szőnyeg a nappaliban szinte uralja az egész helyiséget. Ha a színt is jól választjuk meg, akkor tökéletesen optimális lesz az összhang.

A shaggy szőnyeg eszméletlenül kényelmes, ráadásul szinte bármilyen környezetben, illetve lakberendezési stílusban megállja a helyét.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!