<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi a béke ára Ukrajnában és ki fizeti meg? Lesz-e hitel Magyarországon?

Találkozzon személyesen neves külpolitikai szakértőkkel és bankvezérekkel!

Klasszis Klub Live - először élőben, személyesen, Budapesten!
Vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. március 23.

Jelentkezzen most!

Az otthonunk az egyik legféltettebb kincsünk, épp ezért, ha valamilyen komolyabb kár éri, akkor az nemcsak a szívünknek, de sajnos a pénztárcánknak is fáj. Egy váratlan káreset során elegendő tartalék nélkül komoly anyagi nehézségekkel nézhetünk szembe. 

A lakásbiztosítás nyugodtabb mindennapokat nyújthat, hiszen egy ilyen eseménynél legalább az anyagi károk megtérítésében segítségünkre lehet.

A bonyolult szerződéskötés már a múlté!

Szerencsére ma már egyszerűen köthetünk biztosítást ingatlanunkra: gyorsan és könnyedén teljes mértékben online végezhetjük el az ügyintézést. A lakásbiztosítás kalkulátoroknak köszönhetően saját igényeinkre szabva egyedi ajánlatokat kaphatunk. A lakás méretétől és az ingóságok értékétől függően havi pár ezer forintért cserébe pedig egy nem várt káresemény után sem maradunk anyagi segítség nélkül!

Nem a piaci, hanem az újjáépítési költségekkel kell számolni

A lakásbiztosítás akkor lesz a legideálisabb, ha teljes fedezetet nyújt, ezért fontos, hogy helyesen határozzuk meg a biztosítás mértékét. A biztosítási összeg megállapításakor mindig a lakás újjáépítési költségeit kell figyelembe venni, tehát soha nem az adott piaci érték határozza meg az összeget. Fontos, hogy az ingatlan és a vagyontárgyak valós értékét időről időre megvizsgáljuk és szükség esetén aktualizáljuk, hogy semmiképp ne maradjunk alulbiztosítottként.

A vagyontárgyakat is figyelembe kell venni biztosításkötéskor

Az ingatlan értéke mellett a lakásban található bútorokra, ingóságokra is kiterjedhet a biztosítás, ezért a biztosításkötéskor a TV-t, a berendezési tárgyakat, a laptopokat, de akár az értékes ruhákat is érdemes számításba venni.

Egy jól megválasztott lakásbiztosítás természeti károk, rablás, rongálás, baleset, tűz és vízkár esetén is teljes mértékű támogatást nyújthat, így például ha leég a lakás és minden megsemmisül, sem maradunk anyagi nehézségek között.