1p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Vádat emelt a Hatvani Járási Ügyészség egy 21 éves férfi ellen, aki 2020 májusa és 2021 márciusa között összesen 5 673 000 forintot sikkasztott el a hatvani Tescóból.  

A Telex beszámolója szerint a módszere az volt, hogy indokolatlanul megszakította a blokkolást, amikor a vásárlók készpénzzel fizettek, és különböző mennyiségű papírpénzt vett ki a kasszából, majd azokat egy blokkba tekerve a ruhájába rejtette és így távozott a pénztártól. Amikor lebukott, 250 000 forintot találtak a ruhájában.

A járási ügyészség a saját zsebre dolgozó pénztárost folytatólagosan, jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettével vádolja. A vádhatóság 2 év 5 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés és ezen túlmenően 150 000 forint pénzbüntetés kiszabására tett indítványt, és kötelezné a férfit az okozott kár megtérítésére.

(MTI)

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!