<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Függetlenül attól, hogy friss diplomások vagyunk, akik most vágnak neki először az álláskeresésnek, vagy tapasztalt szakembereknek számítunk, akik új állásra vadásznak, az állásportálokon való keresgélés fontos részét képezi a folyamatnak.

Egy 2017-es felmérésben a legtöbb résztvevő azt válaszolta, hogy nyolc különböző oldal, köztük az AllasOrias.hu állásinformációs portál szolgáltatásait vette igénybe a keresés során, és ez a szám valószínűleg csak nőtt a COVID-19 világjárvány idején. De vajon mitől válik értékessé egy ilyen weboldal az álláskeresők számára? 

Egyszerű kezelhetőség

A mai álláskeresők olyan eszközökkel rendelkező állásportálokat szeretnének, amelyeken a profiljuk létrehozása olyan egyszerű, mint a közösségi média státuszuk frissítése. Itt leginkább a mobil integrációra és a dokumentumkezelésre gondolunk, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy néhány lépésben bemutassák a képességeiket és portfóliójukat a potenciális munkáltatóknak.

Az is nagyban megkönnyítheti a dolgukat, ha nem kell minden egyes pályázatnál kitölteni egy külön űrlapot. Helyette az állásportál lehetővé teszi, hogy a korábban feltöltött önéletrajz vagy kitöltött profilból gyűjtött alapvető információk automatikusan átvihetők legyenek.

Speciális szűrők a kereséshez

Annyi mindent át kell gondolnunk, amikor a képesítéseinkhez illő munkakör után nyomozunk! Nem mindegy például a hely, a fizetés, a pozíció típusa, vagy magának a munkavégzésnek a fajtája. Sokan ugyanis a távmunka nyújtotta kényelem miatt inkább már ebben a verzióban gondolkodnak. A megfelelő keresési szűrőkkel rendelkező portál viszont lehetővé teszi, hogy időveszteség nélkül tudjunk finomítani a keresésünkön.

Szimpatikus hirdetések elmentése

Mivel naponta több száz állást tesznek közzé az álláskereső oldalakon, nehéz mindegyiket nyomon követni. A tapasztaltabb álláskeresők erre a célra saját készítésű Excel-táblázatot és Google-dokumentumokat használnak. Manapság azonban már a legtöbb állásportálon lehetőség van a nekünk tetsző hirdetés elmentésére, hogy később is vissza tudjuk keresni. Ez különösen akkor lehet hasznos, ha a legtöbb álláskeresőhöz hasonlóan mi is órákon át görgetjük az adott oldalakat, hogy ráleljünk a tökéletes ajánlatra. 

Végül pedig a munkáltatói transzparencia

Bár eddig is fontos volt, de a Z generáció körében még inkább kiemelt jelentőségűvé vált, hogy a cég, amelynek dolgozni fognak, milyen vállalati kultúrával rendelkezik. Ezért is használják inkább azokat az oldalakat, ahol lehetőség van elolvasni a jelenlegi és korábbi alkalmazottak véleményeit a potenciális munkaadóról. 

Ez a funkció mindegyik korosztály számára rendkívül hasznos, mivel ezáltal kideríthető, hogy az általunk kiszemelt szervezet megbecsüli-e a munkavállalóit, vagy tiszteletben tartják-e például a munka és a magánélet egyensúlyát.