TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Az eladó Nobilis Kristóf nagyvállalkozó cége, a DÖB-68 Zrt.

A Nemzetközi Beruházási Bank (IIB) és a DÖB-68 Zrt. a vonatkozó magyar jogszabályokkal teljes mértékben összhangban aláírta a Fő utca 1. sz. alatt található Lánchíd Palota ikonikus épületének Bank általi megvásárlásával kapcsolatos dokumentumokat 2020. március 24-én - közölte lapunkkal az IIB. 

A Lánchíd Palota. Fotó: wikipédia A Lánchíd Palota. Fotó: wikipédia

A XIX. században épült neoreneszánsz stílusú palota Budapest egyik legszebb épülete. Az épületet a híres magyar építész, Ybl Miklós tervezte. A palota a Duna-parton, a Budai Vár lábánál helyezkedik el, közvetlenül a magyar főváros szimbóluma, a Lánchíd mellett. Az épületegyüttes, amelynek a Lánchíd Palota is része, rajta van az UNESCO világörökség-listáján.

Közleménye szerint azáltal, hogy fennállásának 50. évfordulójának évében megvásárolta a Lánchíd Palotát, visszaadta ennek az Európa szívében található ikonikus műemléképületnek történelmileg kijelölt célját. A XIX. században a Budai Kereskedelmi és Iparbank komoly érdeklődést tanúsított az épület tulajdonjoga iránt. 1870-ben a tulajdonjogot a Magyar Államkincstár kapta meg.

"Ennek az ingatlannak a megvásárlásával a bank, amely az egyetlen kelet-közép-európai központtal rendelkező multilaterális fejlesztési intézmény, nemcsak megerősíti Budapest nemzetközi pénzügyi központként elért státuszát, hanem nagyban hozzájárul Magyarország befektetési vonzerejének további növekedéséhez is. Az IIB meg fog tenni minden szükséges erőfeszítést annak érdekében, hogy gondosan megőrizze és fenntartsa ezt az egyedi építészeti műemléket” - jelentette ki Nyikolaj Koszov, az IIB igazgatótanácsának elnöke.

A Nemzetközi Beruházási Bank a tervek szerint még az idei év végéig áthelyezi székhelyét a Lánchíd Palotába.

A Nemzetközi Beruházási Bank tevékenységét tekinti át részletesen a Privátbankár-lapcsalád kiadásában február 19-én megjelent Piac & Profit.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.