Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

A dublini tőzsdén most bevezetett kötvényprogramja ugyanis lehetővé teszi az IIB-nek, hogy különböző valutanemekben és lejárat szerint nyújtson kölcsönt, összesen akár 1,5 milliárd euró értékben.

A lapunkhoz eljuttatott közlemény szerint a Nemzetközi Beruházási Bank (IIB) sikeresen bevezette az első középlejáratú banki kötvényprogramját a dublini értéktőzsdén.

Nyikolaj Koszov, a Nemzetközi Beruházási Bank elnöke és Varga Mihály pénzügyminiszter (Fotó: MTI/Pénzügyminisztérium)Nyikolaj Koszov, a Nemzetközi Beruházási Bank elnöke és Varga Mihály pénzügyminiszter (Fotó: MTI/Pénzügyminisztérium)

E program akár 1,5 milliárd euró maximális összegig biztosít hitelviszonyt megtestesítő instrumentumot, amely kibocsátható a nemzetközi tőkepiacokon (a jövőbeli növekedés lehetőségével), anélkül, hogy előre meghatározott időtartamot jelölnének ki a kötvények kiadására (több évre szóló program). A programon keresztül az IIB nemcsak hogy irányadó kötvényeket tud majd kibocsátani a nemzetközi piacokon, hanem képes lesz rugalmasan kihasználni a rövidtávú piaci lehetőségeket és zártkörű kibocsátásokat végrehajtani - a közlemény megfogalmazása szerint - kemény vagy helyi valutában. A program lehetővé teszi az IIB számára, hogy különböző valutanemekben és lejárat szerint nyújtson kölcsönt és nagyobb rugalmasságot biztosít a kamatláb típusa, valamint az egyéb kibocsátási paraméterek kiválasztásában saját keretein belül.

A jövőbeni kötvénykibocsátásokhoz keretként szolgáló program elkészítésében a JP Morgan, mint szervező és állandó kereskedő működött közre, öt egyéb pénzügyi intézettel - UniCredit, ING, Goldman Sachs, valamint Magyarországról az OTP és a Raiffeisen - karöltve, amelyek szintén az állandó kereskedő szerepét töltötték be. Mindez lehetővé teszi az IIB számra, hogy erős lefedettséggel rendelkezzen mind a globális, mind a regionális piacokon. A programot az Euronext Dublinnál vezették be.

„A program annak a jele, hogy az IIB megérett arra, hogy a nemzetközi tőkepiacokon kibocsátóként legyen jelen. Elkötelezettek vagyunk az IIB nemzetközi szintű ismertségének növelése mellett, illetve amellett, hogy finanszírozási lehetőségeinket minőségileg új szintre emeljük. Ez egy határozott lépés ebbe az irányba” - hangsúlyozta Nyikolaj Koszov, az IIB igazgatótanácsának elnöke.

Ehhez Jozef Kollar, az IIB igazgatótanácsának kincstári vagyongazdálkodási és finanszírozási területekért felelős első alelnöke annyit tett hozzá, hogy „noha sajnálatos módon az indulás egy nagyon nehéz piaci helyzettel esik egybe, ez az új keret lehetőséget biztosít majd számunkra, hogy rendkívül gyorsan teljesítsünk ügyleteket, amely az ingadozó piaci környezetben kulcsfontosságú kérdés”.

A Nemzetközi Beruházási Bank tevékenységét tekinti át részletesen a Privátbankár-lapcsalád kiadásában február 19-én megjelent Piac & Profit.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.