<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p


			
		
		


		
		

Az NFC-fizetések érintés nélküli vásárlások, amelyek közeli kommunikációs (NFC) technológiát használnak az adatok cseréjéhez az olvasók és fizetési eszközök, például az Apple Pay és a Google Pay e-pénztárca között okostelefonokban és okosórákban, vagy koppintással fizető hitel- és betéti kártyákon. Az NFC -eszközöknek közel kell lenniük egymáshoz az érintés nélküli fizetések végrehajtásához. Cikkünkben összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat.

Hogyan működnek az NFC fizetések?

Amikor a fizetési és olvasóeszközök közel vannak egymáshoz és aktiválva vannak, az NFC chipek titkosított adatokat cserélnek a fizetés befejezéséhez. A folyamat villámgyors fizetési folyamatot hoz létre, amely egyszerre kényelmes és az egyik legbiztonságosabb fizetési mód. Emiatt az NFC fizetések, mint például az Apple Pay és a Google Pay, gyorsan népszerű fogyasztói fizetési módokká válnak.

A vezeték nélküli vagy „érintésmentes” kapcsolat a két eszköz között rádióhullámokat használ, amelyek hasonlóak a rádiófrekvenciás azonosító (RFID) címkékhez. Ezeket üzletekben, raktárakban és más vezeték nélküli nyomkövető alkalmazásokban használnak. Az NFC chipek speciális RFID rádiófrekvenciát (13,56 MHz) igényel, amely abban az esetben működik, ha a chipek nagyon közel vannak egymáshoz. A nagyobb biztonság érdekében az e-pénztárcák csak akkor kommunikálnak az NFC-olvasókkal, amikor az e-pénztárca felhasználója feloldja az alkalmazást a készüléken, kiválasztja a használni kívánt fizetési kártyát, és befejezi a fizetési műveletet.

Az iPhone például biztonságos ujjlenyomatot vagy arcfelismerést használ a fizetési képernyő feloldásához.

További biztonsági előny, hogy az NFC fizetési olvasók egyszerre csak egy fizetési eszközhöz csatlakozhatnak. Így egyáltalán nem áll fenn annak veszélye, hogy egy közeli vásárló véletlenül kifizeti a másik vásárlását. A technológia egyszerűen nem engedi, hogy ez megtörténjen.

A fent említett biztonsági előnyök mellett a vásárlók több hitel- és betéti kártyát is tárolhatnak mobileszközükön. E kényelem miatt a fogyasztók elfogadása növekszik, és a sokoldalú NFC -fizetést elfogadó üzletek könnyen kielégítik ezt a növekvő igényt.

Az NFC fizetések előnyei

  • Gyorsabb fizetési folyamat: A Mastercard szerint az érintés nélküli fizetés akár 10-szer gyorsabb, mint más személyes fizetési lehetőségek.
  • Jobb, kényelmesebb felhasználói élmény: Engedje meg az ügyfeleknek, hogy kiválaszthassák a számukra legkényelmesebb fizetési módot.
  • Fokozott biztonság: Az NFC technológia használata biztonságosabb, mint a hagyományos kártyás fizetés. Tulajdonképpen az NFC fizetés hozzájárult a hitelkártya-csalások csökkenéséhez.

NFC fizetési kilátások kisvállalkozások számára

Az NFC nem teljesen új technológia, azonban a vállalkozások és az ügyfelek is elég lassan fogadták el ezt a fizetési módot. Az iPhone -felhasználóknak csak 51% -a engedélyezte az Apple Pay -t (a legnépszerűbb NFC -fizetési mód) az eszközein. A koronavírus-járvány kezdetén azonban mind a vásárlók, mind az üzlettulajdonosok hezitálása megszűnt az NFC fizetés tekintetében.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.