<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Felelősségteljes, gondos gazdiként alapvető, hogy a táplálásra is kellő figyelmet fordítsunk. Kedvencünk számára a legoptimálisabb kutyatáp kiválasztása nem könnyű, hiszen más-más szempontokat kell szem előtt tartani. A minőség és a megbízhatóság szintén elvárandó. 

Milyen az ideális kutyatáp? 

Az egyik legfontosabb a megbízható beszerzési hely, mint például a Grandopet.hu, ahol száraz kutyatápok bőséges kínálata áll rendelkezésünkre. A prémium tápok és magas minőségű eledelek között speciális igényekre kifejlesztett termékek is beszerezhetők. Például érzékeny gyomrú kutyák, valamint ételallergiás ebek részére. 

A kiválasztás során valamelyest a márka is számít, hiszen jobban bízunk egy tapasztalt, nagy múlttal rendelkező gyártó termékeiben. Továbbá a kutyus életkorát, súlyát és aktivitását is figyelembe kell venni. Az életkor alapján például választhatók junior és senior tápok is. Más összetételű eledelre van szüksége egy kölyöknek, mint egy idősebb ebnek. Érzékenység és egészségügyi probléma esetén pedig számításba jöhetnek a speciális száraztápok. 

A legjobb megoldás, ha állatorvosunk segítségét is igénybe vesszük, így biztosak lehetünk abban, hogy kedvencünk adott testalkata és fizikai állapota alapján a legideálisabb terméket fogja kapni. 

Mit fednek a prémium kutyatápok? 

A prémium kutyatápokat egy szakértői gárda fejleszti, tehát állatorvosok és táplálkozási szakemberek hozzáértő csapata. Ezeknek a termékeknek a legfőbb ismérve, hogy a komponensek ellenőrzött gazdaságból származók, vagyis gondos odafigyelés mellett történik a magas minőségű alapanyagok beszerzése. 

Miként ismerhetők fel a prémium eledelek? A csomagolásokon látható összetétel lista alapján! Az alapanyagokat, alkotó elemeket kötelező tételesen felsorolni. Alapvető, hogy ezen termékek tápanyagban gazdagok, melyekben az ásványi anyagok és nyomelemek is olyan arányban oszlanak meg, hogy az fedezze az állat szükségletét, tehát a legoptimálisabb legyen számára. 

A kiváló minőségű száraz kutyatápok másik jellemzője, hogy rizs is megtalálható a komponensei között, mely az egyik legjobban emészthető gabonának tekinthető kutya esetében. Elég belegondolni, hogy a magasabb hústartalommal bíró állateledelek kisebb mennyisége is jóval több húst fedez, mint egy konzerv például. 

Hogyan válassz tápot?

Elsőként az állat fajtáját, méretét, súlyát, valamint az életkorát kell tekintetbe venni. Lényeges szempont, hogy kölyökkutya vagy idősebb eb számára keressük az ideális táplálékot, hiszen ez döntő a megfelelő táp kiválasztásához. Szintén fontos, hogy milyen a fizikuma, egészségi állapota, illetve mennyire aktív. Az sem elhanyagolandó, hogy tapasztalható volt-e bármikor érzékenység nála, vagy egyéb rendellenességek, amelyekre figyelni kell. Ezek eldöntéséhez viszont már állatorvosi kivizsgálás is szükséges. 

Eltérő igényekkel rendelkezik egy munkakutya, mint egy lakásban tartott, kevés mozgásigényű kiskedvenc. Emellett törekedni kell az ajánlott adagok betartására is, hiszen a minőséget és a mennyiséget együtt szemlélve biztosítható a megfelelő táplálás.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.